Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52354922404_26eefce2c9_o
52354922579_3f23f7bb89_o
52354922769_693ddd61a3_o

In de 15de eeuw (het beroemde Quattrocento) kende Firenze een opstoot van creativiteit op de meest uiteenlopende vlakken van de filosofie tot de plastische kunsten. In de eerste helft van de eeuw vernieuwden drie vrienden elk een tak van de kunsten: Brunelleschi de bouwkunst, Donatello de beeldhouwkunst en Masaccio de schilderkunst en zo maakten ze van Firenze “de wieg van de renaissance”. Maar ook in de 16de eeuw werd er grote kunst gemaakt door schilders als Andrea del Sarto en beeldhouwers als Giambologna. Deze lezing maakt deel uit van de reeks 'De protagonisten van de Florentijnse renaissance' waar deze vijf hoofrolspelers aan bod komen. Samen vormen ze een mooi overzicht van de Florentijnse kunst tussen 1400-1600. Je kan elke lezing afzonderlijk volgen, of inschrijven voor de vijf lezingen in een voordeelpakket.

Giambologna en de beeldhouwkunst van de 16de eeuw

De Vlaming Jean de Boulogne bleef na een studiereis naar Rome waar hij Michelangelo ontmoette in Firenze werken en hij kwam nooit meer naar huis. Hij werd één van de succesrijkste beeldhouwers van zijn tijd en kreeg belangrijke opdrachten van de Medici. Hij domineerde meer dan een halve eeuw de Florentijnse beeldhouwkunst maar zijn roem verspreidde zich over heel Europa.

Tip: Wil je graag alles in het echt zien? Je kan met ons mee op reis naar Firenze in 2023!

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie