Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
45641327584_85bec7080d_o

Het LaM in Villeneuve d’Ascq brengt in het voorjaar van 2019 een eerbetoon aan een kunstenaar die tot de grootsten van de 20ste eeuw wordt gerekend: Alberto Giacometti.

De langgerekte, tere beeldhouwwerken van Alberto Giacometti zijn deel geworden van onze verbeeldingswereld. Deze meesterwerken worden aangevuld met werken in uitzonderlijke bruikleen, die de unieke artistieke loopbaan van Giacometti illustreren: zijn eerste werken, waarin we de invloed van het kubisme herkennen, zijn passie voor de Egyptische, Afrikaanse en Oceanische kunst die hij met Constantijn Brancusi deelt, zijn ontmoeting met André Breton en de surrealisten en niet te vergeten zijn latere geschilderde werken. Gids in deze tentoonstelling is Els Autrique.

 

Na een vrije lunch rijden we naar Roubaix voor een geleid bezoek aan het vernieuwde museum La Piscine. In het adembenemende decor van een voormalig art-decozwembad presenteert het Musée d'Art et d'Industrie zijn collectie toegepaste kunst, schilderkunst en beeldhouwkunst van de 19de en 20ste eeuw. Vorig jaar onderging het museum een grondige facelift en uitbreiding met meer dan 2000 m2, zodat de rijke collecties nu nog beter tot hun recht komen. We bezoeken de nieuwe vleugels en de hoogtepunten met een museumgids.

VILLENEUVE D’ASCQ: LaM, Musée d’art Moderne

ROUBAIX: Musée La Piscine

WANNEER: vrijdag 3/5/2019

OPSTAPPLAATSEN:

Antwerpen                                   7u30

Gent                                            8u30

Kortrijk                                 9u15

Villeneuve d’Asq                      10u00           

Terugreis                                 17u30           

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie