Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
GN_4x5_Blad_02 001

Gerhard Richter (°1932, Dresden) is één van de meest veelzijdige hedendaagse kunstenaars. Hij experimenteert met alle mogelijke genres uit de schildertraditie. Zijn oeuvre is gebaseerd op een erg systematisch georganiseerde Bilderatlas, een verzameling zorgvuldig uitgekozen ‘gevonden’ foto’s uit de massamedia en kleurenfoto’s die hij zelf nam.

Richters hele oeuvre gaat uit van de concrete realiteit. Maar die is voor de schilder zo ongrijpbaar en onzeker dat ze onvermijdelijk leidt tot beelden die hun eigen status in vraag stellen. Meer en meer confronteert hij ons met de naakte realiteit van het schilderen zelf. Dit uit zich in een praktijk van schilderen, overschilderen en recenter ook digitaal bewerken. Elk werk en elke reeks bouwt daarbij voort op bestaand werk, formuleert er een ander antwoord op of vat samen waar de kunstenaar al mee bezig was.

Naast stillevens, landschappen en alle mogelijk denkbare andere genres binnen de schilderkunst, neemt ook de portretkunst een specifieke plaats in binnen het oeuvre van deze veelzijdige schilder. Meer recent voegde hij ook een aantal installaties toe aan zijn rijke productie.

Vanaf 26 maart kan je zijn landschappen gaan bekijken in het Kunsthaus in Zürich, in de expo ‘Gerhard Richter. Die umfassende Landschaftsausstellung’. In deze cursus nemen we het diverse oeuvre van Richter onder de loep.

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook overdag volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie