Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51601789221_b4542d65cb_o

Misschien nog meer dan Pablo Picasso was Georges Braque (1882-1963) de vader van het kubisme. Het was immers zijn werk dat op het Salon van 1908 de criticus Louis Vauxcelles tot de (toen eerder als denigrerend bedoelde) term 'kubisme' inspireerde. Zijn fascinatie voor het werk van Paul Cézanne had Braque op het spoor gezet van een zoektocht naar vormen en kleuren die de schilderkunst dwong een nieuwe verhouding met de werkelijkheid aan te gaan. De dialoog met Picasso die er op volgde leverde enkele van de boeiendste vormtechnische experimenten uit de vroege 20ste eeuwse kunst op. 

Het oeuvre van deze kunstenaar gaat uit van een zeer strakke interne logica. Het zwaartepunt ligt op landschappen en stillevens. In deze cursus proberen we deze logica te reconstrueren om je zo Braques heldere, rationale universum te laten begrijpen.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie