Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52975963766_d6735bbde4_o

Gabriel Fauré was een invloedrijke Franse componist die leefde van 1845 tot 1924. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste figuren van het laat-romantische tijdperk in de klassieke muziek. Fauré's muzikale stijl wordt gekenmerkt door zijn verfijning, elegantie en gevoeligheid.

Hij studeerde aan het Parijse conservatorium, waar hij onder andere les kreeg van Camille Saint-Saëns. Na zijn studie werkte hij als organist en compositieleraar en verwierf hij geleidelijk aan bekendheid in de muzikale kringen van Parijs.

Eén van Fauré's meest bekende en geliefde werken is zijn Requiem. Wat dit werk zo bijzonder maakt, is dat Fauré afwijkt van de traditionele somberheid en angst die vaak geassocieerd worden met de dodenmis. In plaats daarvan creëerde hij een werk dat troost en sereniteit uitstraalt, met een nadruk op hoop en een rustige contemplatie van de dood. Hij effende daarmee de weg voor latere componisten voor een nieuw soort requiemcompositie, waarbij de nadruk ligt op troost en vrede in plaats van op verdriet en rouw.

Tijdens deze boeiende lezing duiken we in het leven en werk van deze beroemde componist en zoomen we in op het Requiem, wat volgens velen zijn absolute meesterwerk is. 

Deze lezing is een samenwerking tussen Amarant en Gent Festival van Vlaanderen

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie