Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51262839182_21818747a6_o

De ene naam ken je maar al te goed, de andere doet geen belletje rinkelen? Geen nood, een opfrissing over grande dame Kahlo kan nooit kwaad. En Luchita Hurtado zal een absolute revelatie blijken.

Het oeuvre en de levens van Frida Kahlo (1907-1954) en Luchita Hurtado (1920-2020) vertonen parallellen maar ook verschillen. Beide vrouwen kenden elkaar en verwerkten in hun oeuvre veel elementen van de Mexicaanse cultuur, de pre-Colombiaanse beschaving en het surrealisme. Ze beschouwden zichzelf als volwaardige artiestes maar werden door de buitenwereld gezien als echtgenotes van beroemde kunstenaars, Frida Kahlo van Diego Rivera en Luchita Hurtado van Lee Mullican.

Frida Kahlo groeide na haar dood uit tot een van de meest gewaardeerde vrouwelijke kunstenaars en is nu zelfs een mythe. Luchita Hurtado schilderde tachtig jaar lang maar was op de eerste plaats echtgenote en moeder van drie zonen. Ze kreeg pas op haar 96ste (!) internationale erkenning met opeenvolgende tentoonstellingen in Amerika en Londen. 

Dit najaar loopt in het Drents museum de tentoonstelling ‘Viva la Frida’, in 2019 werd Hurtado door het weekblad Time uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen van het jaar. Deze intrigerende kunstenaars verdienen daarom onze onverdeelde aandacht!

 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie