Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Frankfurt am Main. Cityscape image of Frankfurt am Main during sunset.
Old town square romerberg in Frankfurt, Germany
Frankfurt am Main, Alte Oper und Opernplatz
Frankfurt, Kunstmuseum Städel, Außenanlage
52761258457_455cce27e4_o

Frankfurt is een bruisende Europese metropool, een bijzonder fascinerende en hippe stad die de cultuurliefhebber veel te bieden heeft. Je wandelt langs wolkenkrabbers en hedendaagse architectuur maar evengoed langs heropgebouwde vakwerkhuizen en panden in jugendstil en renaissancestijl. Aan de oevers van de Main telt de stad verschillende indrukwekkende musea die tot de wereldtop behoren. Eén ervan is het museum genoemd naar de beroemdste inwoner van de stad: Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832). In het Goethemuseum vind je een van de mooiste collecties romantische schilderkunst van Europa. Maar er valt nog veel meer te ontdekken! Dankzij uitgebreide wandelingen en bezoeken ontdekken we het Frankfurt van de middeleeuwen tot nu. Laat dit weekend je verrassen en verwonderen!  

Reisprogramma
Donderdag 14 december 2023
De bus brengt ons tot in het hart van Frankfurt. We starten ons weekend met een wandeling door de oude stad. Aansluitend genieten we samen van een diner in een gezellig restaurant.

Vrijdag 15 december 2023
In de voormiddag bezoeken we het mooie Liebieghaus. Dit museum toont een unieke collectie beeldhouwkunst van de Egyptische oudheid tot de 19de eeuw.  Na een vrije lunch trekken we naar het Städel Museum dat een van de belangrijkste kunstverzamelingen van Duitsland herbergt. Het Städel is één van grootste musea in Duitsland waar niet minder dan 700 jaar kunst wordt getoond, van Jan van Eyck tot nu. De afdeling 19de eeuw krijgt hier onze bijzondere aandacht.

Zaterdag 16 december 2023
Na het ontbijt genieten we al wandelend van de stad en brengen we een bezoek aan het Archeologisch Museum. Ingericht in een oud klooster, vinden we hier Europese artefacten, maar ook bijzondere getuigen uit het Nabij Oosten zoals Iran en uit het Middellandse Zeegebied (Griekenland en Rome). In de namiddag is er vrije tijd voorzien.

Zondag 17 december 2023
Vandaag staan twee interessante musea op ons programma. Het Goethemuseum bezit een van de mooiste collecties romantische schilderkunst van Europa, iets dat we beslist niet mogen missen! Daarna brengen we een bezoek aan het Romantik Museum. Ook hier valt op hoe rijk de verzameling is, we ontdekken er onder meer het erg gekende schilderij ‘De Nachtmerrie’ van Henry Fuseli. In de namiddag keren we huiswaarts.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie