Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
46442412395_c2c0bf0e5b_o

Frankfurt is een bruisende Europese metropool, een bijzonder fascinerende en hippe stad die de cultuurliefhebber veel te bieden heeft. Je wandelt langs wolkenkrabbers en hedendaagse architectuur maar evengoed langs heropgebouwde vakwerkhuizen en panden in jugendstil en renaissancestijl. Aan de oevers van de Main telt de stad verschillende indrukwekkende musea die tot de wereldtop behoren. Eén ervan is het museum genoemd naar de beroemdste inwoner van de stad: Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832). In het Goethemuseum vind je een van de mooiste collecties romantische schilderkunst van Europa. Bovendien wijdt Frankfurt dit najaar een tentoonstelling aan Van Gogh waarin zijn oeuvre voor het eerst wordt toegelicht vanuit Duits perspectief. Kortom, laat dit weekend je verrassen en verwonderen!

Reisprogramma
Vrijdag 29 november 2019
De trein brengt ons tot in het hart van Frankfurt. We starten ons weekend met een aangename lunch. In de namiddag gaan we op verkenning door de stad, met ondermeer een bezoek aan het Archeologisch museum. Hier vinden we allerlei Europese artefacten, maar ook bijzondere getuigen uit het Nabij Oosten zoals Iran en uit het Middellandse Zeegebied (Griekenland en Rome).

Zaterdag 30 november 2019
In de voormiddag bezoeken we het Liebieghaus. Dit museum toont een unieke collectie beeldhouwkunst van de Egyptische oudheid tot en met de 18de eeuw.
Daarna trekken we naar het gigantische Städel Museum dat een van de belangrijkste kunstverzamelingen van Duitsland herbergt. De afdeling 19de eeuw krijgt hier onze bijzondere aandacht. We genieten ook van ‘Making Van Gogh: Geschichte einer deutschen Liebe’. Dit wordt de grootste tentoonstelling die het Städel Museum ooit ingericht heeft. De expositie draait om de betekenis die Duitse verzamelaars, critici en musea hebben gehad voor de Nederlandse schilder. Ook is er veel aandacht voor zijn invloed op Duitse, expressionistische navolgers.

Zondag 1 december 2019
Het Goethemuseum bezit een van de mooiste collecties romantische schilderkunst van Europa, iets dat we beslist niet mogen missen! We genieten verder van de stad alvorens we in de late namiddag huiswaarts sporen.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie