Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50968856996_579c360d01_o

De Brits-Ierse kunstenaar Francis Bacon had een zwak voor het luide leven van drinken, gokken en chaos. Schilderen was voor hem geen zoektocht naar een puur esthetische schoonheid maar het capteren van het rauwe geweld van het bestaan zelf.

Al vroeg maakte Bacon naam met ongenaakbare beelden die een onuitwisbare indruk op je nalaten. Zijn focus lag op de menselijke figuur, op hulpeloze en eenzame individuen in verwrongen lichaamshoudingen. Hij was autodidact maar liet zich inspireren door zowat de halve kunstgeschiedenis. Zo koos hij voor de klassieke triptiekvorm en was hij gefascineerd door Poussin, Picasso of de foto’s van pionier Eadweard Muybridge. Aan Velazquez’ portret van Innocentius X voegde de kunstenaar de opengesperde mond toe van de schreeuwende vrouw uit de film Potemkin van Eisenstein.

Zijn doeken brengen op veilingen recordbedragen op, hoewel hij als geen ander genadeloos de existentiële angst van de mens blootlegde. Of net daarom?

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook 's avonds volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie