Tarieven:

 • 1.685,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Tussen Vogezen en Alpen, tussen Frankrijk en Zwitserland, ligt het Juragebergte, een kalksteenmassief met alle typische erosievormen vandien. Een streek met spectaculaire natuurverschijnselen waar we op deze reis doorheen wandelen.

Maar ook cultureel staat de Franche-Comté sterk: de streek vormde het oude graafschap Bourgondië dat geen leen was van Frankrijk zoals het aansluitende hertogdom, maar van het Duitse Rijk. De oude hoofdstad Dole en vooral de huidige hoofdstad Besançon zijn bijzonder charmante steden met een rijk kunstpatrimonium. Overal duiken historische banden met de Nederlanden op. In Romainmôtier, de mooiste romaanse kerk van Zwitserland, huwde Margaretha van Oostenrijk, in Bourg-en-Bresse ligt ze begraven naast haar geliefde Philibert. In Besançon liet de familie Granvelle een groots renaissancepaleis bouwen. In Baume-les-Messieurs hangt een gaaf bewaard Antwerps retabel. Kaas, hout en zout vormden de basis van de regionale economie. Het zout werd op spectaculaire manier gewonnen. Architect Ledoux bouwde speciaal voor de zoutbewerking in de 18de eeuw een ideale stad, vandaag UNESCO Werelderfgoed.

De highlights van deze reis opsommen is niet eenvoudig. Als we er toch enkel mogen aanstippen, willen we graag de volgende vermelden: een wandeling door de wilde kloof van de Loue, geschilderd door Courbet; de schilderijen van diezelfde Gustave Courbet in de musea van Besançon en Ornans; Arc-et-Senans, de ideale zoutstad uit de prerevolutietijd en de prachtig gerestaureerde gotische kathedraal van Lausanne.

Reisprogramma

Woensdag 29 juni 2022
We vertrekken vanuit Gent en Brussel naar Besançon. Onderweg houden we halt aan de Moezel in Pont-à-Mousson, voor een vrije lunch en een bezoek aan de Premonstratenzerabdij. Nabij het hotel in Besançon is er ‘s avonds een diner voorzien.

Donderdag 30 juni 2022
We ontdekken het bijzonder mooie oude stadscentrum van Besançon. De nadruk ligt op Gustave Courbet, met een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts in Besançon en het Musée Courbet in Ornans. In de namiddag maken we een stevige wandeling naar de Source de la Loue. 

Vrijdag 1 juli 2022
Zout werd in deze regio op een spectaculaire manier gewonnen. Vandaag staat de Koninklijke Zoutziederij van Arc-et-Senans op het programma: architect Claude-Nicolas Ledoux ontwierp hier een ‘ideale stad’, vandaag UNESCO Werelderfgoed. Uiteraard mag een bezoek aan de zoutfabrieken van Salins-les-Bains niet ontbreken. Verder gaan we nog naar de charmante stadjes Dole en Arbois.
 
Zaterdag 2 juli 2022
Een boottocht brengt ons naar de Saut du Doubs, een waterval van 27m hoog. We lunchen in de buurt en brengen daarna een bezoek aan de romaanse abdij van Montbenoît, het stadje Pontarlier en het kasteel van Joux. ‘s Avonds dineren we in ons hotel in Malbuisson.
 
Zondag 3 juli 2022
We verkennen de Zwitserse Jura, te beginnen met de romaanse abdijkerk van Romainmôtier en de gotische kathedraal van Lausanne. Na een vrije lunch in Ouchy aan het Parc Olympique, vertrekken we naar het Musée de l’Art Brut voor een rondleiding. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.
 
Maandag 4 juli 2022
Vandaag begeven we ons naar de Région des Lacs en wandelen langs de spectaculaire watervallen van de Hérisson. We lunchen samen in het mooi gelegen Baume-les-Messieurs. De abdijkerk is in het bezit van een indrukwekkend Antwerps retabel. De gaaf bewaarde stadjes Château-Chalon en Nozeroy verdienen ook onze aandacht. We dineren in ons hotel in Lons-le-Saunier, het stadje van de lachende koe.
 
Dinsdag 5 juli 2022
We ontdekken Lons-le-Saunier en het charmante stadsmuseum. We lunchen samen met uitzicht op het bijzonder spectaculair gelegen stadje Saint-Claude. We bezoeken er de kathedraal en het bisschoppelijk paleis, mooi ingericht als museum met een opmerkelijke moderne kunstcollectie. Het hoogtepunt van de dag volgt in Bourg-en-Bresse met de grafkerk van Philibert van Savoie en Margaretha van Oostenrijk, gebouwd en gedecoreerd door Brabantse kunstenaars. Vrij diner en overnachting in Lons-le-Saunier.

Woensdag 6 juli 2022
Vanuit Lons vatten we de terugreis naar België aan, met een uitgebreide stop in het ommuurde stadje Langres. Daar bezoeken we de onlangs vernieuwde stadsmusea, o.a. gewijd aan Diderot, en is er tijd voor een vrije lunch.

Prijs

Tarieven:

 • 1.685,00 €

Voorschot

 • 700,00 €
 • Inclusief: reis met comfortabele autocar, verblijf in Hotel Ibis Besançon Centre Ville***, Hotel le Lac*** Malbuisson en in Hotel du Béryl*** Lons-Le-Saunier op basis van kamer met ontbijt, 3 gezamenlijke lunches en 4 gezamenlijk diners, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Stefan Van Camp, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 312,00 € i
 • 71,61 € i
 • 105,31 € i
 • 84,87 € i
 • 124,81 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (onder voorbehoud van wijzigingen):

• Vertrek heenreis
08u00: Gent - parking Dampoortstation
09u00: Brussel - Esso tankstation, Vierarmen, Mechelsesteenweg 453, Kraainem

Aankomst terugreis
19u45: Brussel
20u45: Gent

Accommodatie

Hotel Ibis Besançon Centre Ville*** (3n): https://all.accor.com/hotel/1364/index.en.shtml

Hotel le Lac*** Malbuisson (2n):
www.hotel-le-lac.fr

Hotel du Béryl*** Lons-Le-Saunier (2n): https://www.theoriginalshotels.com/en/hotels/du-beryl-lons-le-saunier

Reisdocumenten

Identiteitskaart
Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19
Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

De COVID-maatregelen kunnen wijzigen, we informeren je tijdig.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie