Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52883536756_85412a57a2_o

Hoe vaak komt het niet voor dat ooit bekende componisten opnieuw ontdekt moeten worden? Neem nu de Amerikaanse Florence Price. Haar muziek werd al gepubliceerd toen zij amper elf was! Dat zij later allerlei prijzen in de wacht sleepte komt dan ook als geen verrassing. Als vrouw en als Afro-Amerikaanse wist zij ondanks alles haar symfonieën door grote orkesten in première te laten horen! Want Price beperkte zich helemaal niet tot het genre van salonmuziek, zoals zoveel vrouwelijke componisten in die tijd, maar koos voor het grote symfonische repertoire met inbegrip van concerten voor viool en piano! 

 Een ontdekkingsreis die meer dan de moeite waard is! 

Tip: Op 10 maart 2024 kan je naar het concert ‘Elgar, Price en Rachmaninov’ gebracht door het prestigieuze London Philharmonic Orchestra in Concertgebouw Brugge. Schrijf je je in voor deze cursus, dan krijg je maar liefst 15% korting op je ticket (alle rangen) voor deze voorstelling. De kortingscode krijg je toegestuurd na je inschrijving. Je ticket boeken doe je via Concertgebouw Brugge en kan vanaf 16 mei 2023!

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie