Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
28025137637_18aa88104c_o

Deze citytrip naar Firenze is zowel een kennismaking met de highlights als een ontdekking van minder voor de hand liggende aspecten van deze ondertussen legendarische stad waarvan de schoonheid en artistieke rijkdom mythische proporties heeft aangenomen. 

Het is een geweldige ervaring te verblijven op de plek waar beroemdheden als Lorenzo il Magnifico, Dante Alighieri, Macchiavelli, Leonardo da Vinci en Michelangelo onvergetelijke getuigenissen achterlieten. Rudy’s diepgaande kennis van zowel de stad als haar geschiedenis en kunstpatrimonium staan borg voor een gevuld en boeiend programma. De nadruk ligt op het genieten van de overrompelende schoonheid die je wordt aangeboden met de architectuur van Brunelleschi, de beroemde beelden in het Bargello, de meesterwerken van de renaissanceschilders in het Uffizi en de prachtige fresco's in de vele kerken en kapellen. Als een schrijn met veel vakjes en verborgen luiken gaat deze stad voor je open.

Reisprogramma
Maandag 4 maart 2019
Vanuit Brussel vliegen we naar Bologna, vanwaar we per bus doorrijden naar Firenze. Na de check-in in het hotel genieten we van een heerlijk en uitgebreid avondmaal in een rosticceria.

Dinsdag 5 maart 2019
Op de Piazza Duomo bezoeken we de indrukwekkende kathedraal Santa Maria del Fiore. De doopkapel met de schitterende mozaïeken en het pas vernieuwde kathedraalmuseum worden uitgebreid verkend. De originele bronzen deuren van Ghiberti, de reliëfs van de campanile en de vele beelden uit de kathedraal kan je hier bewonderen. In het Palazzo Medici Riccardi gaat de aandacht vooral naar de fresco’s in de Cappella dei Magi, het meesterwerk van Gozzoli. In het recent uitgebreide museum Ospedale degli Innocenti zien we topstukken van Ghirlandaio en Luca della Robbia.

Woensdag 6 maart 2019
De Chiesa di Ognissanti heeft een mooie barokke gevel en interieur maar een vroeg beschilderd kruis van Giotto is hun belangrijkste bezit. In de Chiesa di Santa Trinità zien we de perfect bewaarde renaissancekapel van Sassetti met de beroemde fresco’s van Ghirlandaio. In de Chiesa di Orsanmichele vergapen we ons aan het gotische tabernakel van Orcagna. De Piazza della Signoria was en is het politieke hart van Firenze. In het Palazzo Vecchio lopen we door fraai versierde zalen met fresco’s en beroemde beelden van Michelangelo en Donatello. In de Galleria degli Uffizi, het beroemdste schilderijenmuseum van de stad, genieten we van de ontelbare meesterwerken van ondermeer Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Rafaël en Titiaan.

Donderdag 7 maart 2019
In het weinig bezochte Chiostro dello Scalzo ontdekken we de meesterlijke monochrome fresco’s van Andrea del Sarto. In het vlakbij gelegen Chiostro di San Marco genieten we van de intieme fresco’s en altaarstukken van Fra Angelico. In de voorhof van de Chiesa di SS Annunziata verwonderen we ons over de prachtige fresco’s van Baldovinetti, Andrea del Sarto, Pontormo en Rosso Fiorentino.
De Chiesa di Santa Croce is veel meer een museum dan een kerk. We lopen langs de graven van o.a. Michelangelo, Galilei en Macchiavelli. We genieten van de vele middeleeuwse fresco’s en komen tot rust in de Pazzikapel, het absolute meesterwerk van Brunelleschi.

Vrijdag 8 maart 2019
De volkswijk Oltrarno is een zeer aangename plek en rijk aan kunstschatten. In het Palazzo Pitti (Galleria Palatina en Arte Moderna) kijken we onze ogen uit naar de Rafaëls, Titiaans en de meesterwerken van Rubens terwijl ook de Italiaanse kunst van de 19de eeuw heel wat moois te bieden heeft. De Chiesa di Santo Spirito is niet enkel een meesterwerk van Brunelleschi maar het bezit ook het beroemde houten kruisbeeld van Michelangelo. In de Cappella Brancacci wordt met de fresco’s van Masaccio en Masolino de renaissanceschilderkunst geboren. Dicht bij ons hotel bezoeken we de zeer rijke Chiesa di Santa Maria Novella met talloze meesterwerken zoals fresco’s van Masaccio, Ghirlandaio en Filippino Lippi, en beelden van onder andere Brunelleschi.

Zaterdag 9 maart 2019
In het spoor van Michelangelo bezoeken we de Chiesa di San Lorenzo en de Laurenzianabibliotheek, een waar architecturaal meesterwerk van Michelangelo. In het Bargello krijgen we een zeer rijk en mooi overzicht van de Florentijnse beeldhouwkunst met werk van o.a. Donatello, Verrocchio, Michelangelo, della Robbia en Giambologna. In het Museo di Casa Buonarroti gaat onze aandacht naar de eerste sculpturen van Michelangelo. In de Galleria all’ Accademia is er veel meer te zien dan de originele David van Michelangelo. Het wordt een schitterende ontdekking.

Zondag 10 maart 2019
We sluiten de reis af met een bezoek aan de Cappelle Medicee waar Michelangelo’s praalgraven van enkele Medici tot de topprestaties van de Westerse beschaving worden gerekend. Rond 14.30 uur verlaten we Firenze voor de vlucht naar Brussel vanuit Bologna.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie