Tarieven:

 • 1.990,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

In de krokusvakantie trekt Amarant op citytrip naar Firenze, gecombineerd met een kleine Toscaanse ontdekkingstocht. Naast enkele bekende bezienswaardigheden in Firenze waaronder het San Marcoklooster en het fascinerende kathedraalmuseum, ontdek je ook plaatsen waar je minder toeristen treft, pareltjes die vaak uit de boot vallen bij een klassiek bezoek aan de stad en die nauwelijks bekend zijn bij het grote publiek. We bezoeken interessante musea in de buitenwijken van Firenze zoals het Museo Stibbert en de Certosa van Galluzzo.

We genieten ook van het rijke kunstpatrimonium van enkele nabijgelegen stadjes, en dat maakt deze reis pas echt bijzonder. Fiesole met haar schitterend zicht op Firenze, de pleinen en romaanse kerken van Lucca en de 13 torens van het pittoreske San Gimignano. Een dagtocht door de Chianti Classico met bezoeken aan Panzano, Radda en Castellina maakt het helemaal af. 

Wil je meer weten over Firenze? Overweeg je om mee te gaan met Amarant maar heb je nog vragen? Bekijk hier dan alvast de online reisontmoeting die we organiseerden.

Reisprogramma

Zondag 19 februari 2023
In de Toscaanse hoofdstad nemen we onze intrek in het hotel en maken daarna nog een korte wandeling door Firenze. We bezoeken de Cappella Ruccellai via het museum van Marino Marini. ’s Avonds genieten we van een gezamenlijk avondmaal in een typische rosticceria.

Maandag 20 februari 2023
Vandaag blijven we nog even in Firenze zelf en bezoeken er enkele bekendere bezienswaardigheden zoals de bijzondere kerk Orsanmichele en het Palazzo Medici-Riccardi met de beroemde fresco’s van Gozzoli in de Cappella dei Magi. Maar ook minder bekende plaatsen krijgen onze aandacht. Zo staan het Museo Stefano Bardini, de Santa Felicità kerk en de zeer zelden bezochte kunstcollectie van het ziekenhuis Santa Maria Nuova op het programma. Deze musea herbergen pareltjes van middeleeuwse en renaissancekunst. De welgevulde dag eindigt in het enorme stadhuis Palazzo Vecchio

Dinsdag 21 februari 2023
Na het ontbijt beginnen we aan onze eerste daguitstap. We houden halt in het klooster van Galluzzo aan de poorten van de stad. Tijdens de rondleiding kunnen we de beroemde maar nauwelijks bezochte fresco’s van Pontormo met taferelen uit de Passie bewonderen. Daarna rijden we door de Chiantistreek waar enkele mooie stadjes bezocht worden. In Panzano genieten we van een middagmaal met streekspecialiteiten.

Woensdag 22 februari 2023
’s Morgens brengt de bus ons eerst naar het fascinerende Museo Stibbert, gelegen in de buitenwijken van Firenze, waar onder andere een enorme collectie wapens vanuit de hele wereld wordt bewaard. Een rondleiding door Dr Fuchs is een echte openbaring.
Van daar gaat het verder naar het mooi Lucca, geboortestad van operacomponist Giacomo Puccini. Lucca is een rijke stad met mooie pleinen en prachtige romaanse kerken. Dit alles wordt omsloten en beschermd door perfect bewaarde vestingmuren. Een hoogtepunt is het graf van Ilaria del Caretto in de Duomo.

Donderdag 23 februari 2023
We blijven vandaag in Firenze. Eerst staat het Palazzo Davanzati op het menu. We bezoeken enkele kloosterrefters waarin we verschillende versies van het Laatste Avondmaal kunnen bewonderen. In alle rust genieten we van de hemelse fresco’s van Fra Angelico in het San Marcoklooster, waarna ook nog het Chiostrino dei Voti en het Ospedale degli Innocenti op het programma staan.

Vrijdag 24 februari 2023
We starten onze dag op de Piazzale Michelangelo waar we genieten van het beroemde panorama over Firenze. In de directe omgeving bewonderen we de mooiste romaanse kerk van de stad: de San Miniato al Monte. Vandaar rijden we verder naar Poggio a Caiano voor een bezoek aan de rijk gedecoreerde Medici-villa dat UNESCO Werelderfgoed is. Onze namiddag brengen we door in San Gimignano, beroemd om zijn 13 torens. In de zomermaanden wordt het stadje overspoeld door duizenden toeristen maar in februari kunnen we op een veel rustiger manier de middeleeuwse atmosfeer opsnuiven en genieten van de vele kunstschatten

Zaterdag 25 februari 2023
Een beetje buiten het centrum van Firenze ligt het San Salvi-klooster met het magistrale Cenacolo of Laatste Avondmaal van Andrea del Sarto. Nadien gaan we verder naar het kleine Fiesole, de ‘Etruskische moeder van Firenze’. Een korte maar steile wandeling naar het klooster van San Francesco opent een ander adembenemend panorama over Firenze. In Fiesole bezoeken we verder nog het kleine Museo Bandini, dat vooral noemenswaardig is omwille van de collectie medaillons van de familie della Robbia. We keren terug naar het centrum van Firenze voor een bezoek aan ondermeer het Casa Buonarroti met Michelangelo’s vroege werk. Het kathedraalmuseum mag niet ontbreken op deze reis.

Zondag 26 februari 2023
Op onze laatste voormiddag genieten we van de stad voor we richting luchthaven vertrekken voor de terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 1.990,00 €

Voorschot

 • 800,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 15/06/2022, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel Executive****, 1 gezamenlijk diner (op 19/02) en 1 gezamenlijke lunch (op 21/02), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Rudy De Meulemeester, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

  We raden je aan in te schrijven voor 30/11/22 om zeker te zijn van je plaats.

Supplementen:

 • 276,00 € i
 • 84,58 € i
 • 124,38 € i
 • 96,31 € i
 • 141,63 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Zondag 19/02/23: Brussel - Bologna 10:50 - 12:30 uur
Zondag 26/02/23: Bologna - Brussel 13:15 - 15:05 uur

Accommodatie

Hotel Executive**** https://www.hotelexecutiveflorence.com/

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie