Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
panoramica duomo firenze
52152083627_b2ff1c096d_o
panorama of beautiful San Gimignano, Tuscany. Italy
52152084017_25a6c7a365_o
52153333494_de9ce999b5_o
52153099093_93c192309c_o
52153589485_50f62245cc_o

In de krokusvakantie trekt Amarant op citytrip naar Firenze, gecombineerd met een kleine Toscaanse ontdekkingstocht. Naast enkele bekende bezienswaardigheden in Firenze waaronder het San Marcoklooster en het fascinerende kathedraalmuseum, ontdek je ook plaatsen waar je minder toeristen treft, pareltjes die vaak uit de boot vallen bij een klassiek bezoek aan de stad en die nauwelijks bekend zijn bij het grote publiek. We bezoeken interessante musea in de buitenwijken van Firenze zoals het Museo Stibbert en de Certosa van Galluzzo.

We genieten ook van het rijke kunstpatrimonium van enkele nabijgelegen stadjes, en dat maakt deze reis pas echt bijzonder. Fiesole met haar schitterend zicht op Firenze, de pleinen en romaanse kerken van Lucca en de 13 torens van het pittoreske San Gimignano. Een dagtocht door de Chianti Classico met bezoeken aan Panzano, Radda en Castellina maakt het helemaal af. 

Wil je meer weten over Firenze? Overweeg je om mee te gaan met Amarant maar heb je nog vragen? Bekijk hier dan alvast de online reisontmoeting die we organiseerden.

Reisprogramma
Zondag 19 februari 2023
In de Toscaanse hoofdstad nemen we onze intrek in het hotel en maken daarna nog een korte wandeling door Firenze. We bezoeken de Cappella Ruccellai via het museum van Marino Marini. ’s Avonds genieten we van een gezamenlijk avondmaal in een typische rosticceria.

Maandag 20 februari 2023
Vandaag blijven we nog even in Firenze zelf en bezoeken er enkele bekendere bezienswaardigheden zoals de bijzondere kerk Orsanmichele en het Palazzo Medici-Riccardi met de beroemde fresco’s van Gozzoli in de Cappella dei Magi. Maar ook minder bekende plaatsen krijgen onze aandacht. Zo staan het Museo Stefano Bardini, de Santa Felicità kerk en de zeer zelden bezochte kunstcollectie van het ziekenhuis Santa Maria Nuova op het programma. Deze musea herbergen pareltjes van middeleeuwse en renaissancekunst. De welgevulde dag eindigt in het enorme stadhuis Palazzo Vecchio

Dinsdag 21 februari 2023
Na het ontbijt beginnen we aan onze eerste daguitstap. We houden halt in het klooster van Galluzzo aan de poorten van de stad. Tijdens de rondleiding kunnen we de beroemde maar nauwelijks bezochte fresco’s van Pontormo met taferelen uit de Passie bewonderen. Daarna rijden we door de Chiantistreek waar enkele mooie stadjes bezocht worden. In Panzano genieten we van een middagmaal met streekspecialiteiten.

Woensdag 22 februari 2023
’s Morgens brengt de bus ons eerst naar het fascinerende Museo Stibbert, gelegen in de buitenwijken van Firenze, waar onder andere een enorme collectie wapens vanuit de hele wereld wordt bewaard. Een rondleiding door Dr Fuchs is een echte openbaring.
Van daar gaat het verder naar het mooi Lucca, geboortestad van operacomponist Giacomo Puccini. Lucca is een rijke stad met mooie pleinen en prachtige romaanse kerken. Dit alles wordt omsloten en beschermd door perfect bewaarde vestingmuren. Een hoogtepunt is het graf van Ilaria del Caretto in de Duomo.

Donderdag 23 februari 2023
We blijven vandaag in Firenze. Eerst staat het Palazzo Davanzati op het menu. We bezoeken enkele kloosterrefters waarin we verschillende versies van het Laatste Avondmaal kunnen bewonderen. In alle rust genieten we van de hemelse fresco’s van Fra Angelico in het San Marcoklooster, waarna ook nog het Chiostrino dei Voti en het Ospedale degli Innocenti op het programma staan.

Vrijdag 24 februari 2023
We starten onze dag op de Piazzale Michelangelo waar we genieten van het beroemde panorama over Firenze. In de directe omgeving bewonderen we de mooiste romaanse kerk van de stad: de San Miniato al Monte. Vandaar rijden we verder naar Poggio a Caiano voor een bezoek aan de rijk gedecoreerde Medici-villa dat UNESCO Werelderfgoed is. Onze namiddag brengen we door in San Gimignano, beroemd om zijn 13 torens. In de zomermaanden wordt het stadje overspoeld door duizenden toeristen maar in februari kunnen we op een veel rustiger manier de middeleeuwse atmosfeer opsnuiven en genieten van de vele kunstschatten

Zaterdag 25 februari 2023
Een beetje buiten het centrum van Firenze ligt het San Salvi-klooster met het magistrale Cenacolo of Laatste Avondmaal van Andrea del Sarto. Nadien gaan we verder naar het kleine Fiesole, de ‘Etruskische moeder van Firenze’. Een korte maar steile wandeling naar het klooster van San Francesco opent een ander adembenemend panorama over Firenze. In Fiesole bezoeken we verder nog het kleine Museo Bandini, dat vooral noemenswaardig is omwille van de collectie medaillons van de familie della Robbia. We keren terug naar het centrum van Firenze voor een bezoek aan ondermeer het Casa Buonarroti met Michelangelo’s vroege werk. Het kathedraalmuseum mag niet ontbreken op deze reis.

Zondag 26 februari 2023
Op onze laatste voormiddag genieten we van de stad voor we richting luchthaven vertrekken voor de terugvlucht naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie