Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
a red italian vespa parked in via san leonardo on the hills of f
FIRENZE,ITALY/JANUARY 03,2012: Florence-Square and the Basilica
Florence. Ospedale degli Innocenti
Florence, Italy. Piazza della Signoria square
Dante statue
Panoramic view of ceiling interior of Palazzo Medici
Statue of David by Michelangelo in Florence
panoramica duomo firenze
Florenz, Ognissanti am Arno

Hoogtepunten

52937458336_9eba39ded4_o

Renaissance meesterwerken in het Uffizimuseum

Piazza del Duomo,Florence

De indrukwekkende Piazza Duomo

Firenze, la chiesa di Santo Spirito

De wijk Oltrarno, minder druk en heerlijk authentiek

Wil je graag nog meereizen? Geef ons een seintje op amarant@debuckagency.com! Wij checken de beschikbaarheid van het hotel en de vluchten. Let wel: de geafficheerde prijs is niet gegarandeerd.

Firenze, de stad waar schoonheid en artistieke rijkdom mythische proporties hebben aangenomen. Maak je klaar voor een onvergetelijke citytrip die je zowel de bekende hoogtepunten als verborgen pareltjes zal laten ontdekken.

Verblijf op de plek waar grootheden zoals Lorenzo il Magnifico, Dante Alighieri, Macchiavelli, Leonardo da Vinci en Michelangelo hun onuitwisbare stempel hebben achtergelaten. Met Rudy De Meulemeesters diepgaande kennis van de stad, haar geschiedenis en kunstpatrimonium ben je verzekerd van een boeiend en goed gevuld programma.

Bewonder de architectuur van Brunelleschi, aanschouw de beroemde beelden in het Bargello, verwonder je over de meesterwerken van de renaissanceschilders in het Uffizi en laat je betoveren door de prachtige fresco's in de talloze kerken en kapellen.

Firenze is als een schrijn vol vakjes en verborgen luiken, klaar om ontdekt te worden. Laat je betoveren en onderdompelen in deze stad vol tijdloze schoonheid. 

Reisprogramma
Maandag 26 februari 2024
Vanuit Brussel vliegen we naar Bologna, vanwaar we per bus doorrijden naar Firenze. We genieten vandaag al van een eerste bezoek: Michelangelo’s praalgraven van enkele Medici in de Cappelle Medicee zijn ware topcreaties van onze westerse beschaving. 's Avonds genieten we van een heerlijk en uitgebreid avondmaal in een rosticceria.

Dinsdag 27 februari 2024
Op de Piazza Duomo bezoeken we de indrukwekkende kathedraal Santa Maria del Fiore. De doopkapel met de schitterende mozaïeken en het kathedraalmuseum worden uitgebreid verkend. De originele bronzen deuren van Ghiberti, de reliëfs van de campanile en de vele beelden uit de kathedraal kan je hier bewonderen. In het Palazzo Medici Riccardi gaat de aandacht vooral naar de fresco’s in de Cappella dei Magi, het meesterwerk van Gozzoli. In het recent uitgebreide museum Ospedale degli Innocenti zien we topstukken van Ghirlandaio en Luca della Robbia.

Woensdag 28 februari 2024
De Chiesa di Ognissanti heeft een mooie barokke gevel en interieur maar een vroeg beschilderd kruis van Giotto is haar belangrijkste bezit. In de Chiesa di Santa Trinità zien we de perfect bewaarde renaissancekapel van Sassetti met de beroemde fresco’s van Ghirlandaio. In de Chiesa di Orsanmichele vergapen we ons aan het gotische tabernakel van Orcagna.
De Piazza della Signoria was en is het politieke hart van Firenze. In het Palazzo Vecchio lopen we door fraai versierde zalen met fresco’s en beroemde beelden van Michelangelo en Donatello. In de Galleria degli Uffizi, het beroemdste schilderijenmuseum van de stad, genieten we van de ontelbare meesterwerken van ondermeer Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Rafaël en Titiaan.

Donderdag 29 februari 2024
In het weinig bezochte Chiostro dello Scalzo ontdekken we de meesterlijke monochrome fresco’s van Andrea del Sarto. In het vlakbij gelegen Chiostro di San Marco genieten we van de intieme fresco’s en altaarstukken van Fra Angelico. Daarna verwonderen we ons in de voorhof van de Chiesa di SS Annunziata over de prachtige fresco’s van Baldovinetti, Andrea del Sarto, Pontormo en Rosso Fiorentino.
De Chiesa di Santa Croce is veel meer een museum dan een kerk. We lopen langs de graven van ondermeer Michelangelo, Galilei en Macchiavelli. We genieten van de vele middeleeuwse fresco’s en komen tot rust in de Pazzikapel, het absolute meesterwerk van Brunelleschi.

Vrijdag 1 maart 2024
De volkswijk Oltrarno is een zeer aangename plek en rijk aan kunstschatten. In het Palazzo Pitti (Galleria Palatina en Arte Moderna) kijken we onze ogen uit naar de Rafaëls, Titiaans en de meesterwerken van Rubens terwijl ook de Italiaanse kunst van de 19de eeuw heel wat moois te bieden heeft. De Chiesa di Santo Spirito is niet enkel een meesterwerk van Brunelleschi maar het bezit ook het beroemde houten kruisbeeld van Michelangelo. In de Cappella Brancacci wordt met de fresco’s van Masaccio en Masolino de renaissanceschilderkunst geboren.
Dicht bij ons hotel bezoeken we de zeer rijke Chiesa di Santa Maria Novella met talloze meesterwerken zoals fresco’s van Masaccio, Ghirlandaio en Filippino Lippi, en beelden van onder andere Brunelleschi.

Zaterdag 2 maart 2024
In het spoor van Michelangelo bezoeken we de Chiesa di San Lorenzo en de Laurenzianabibliotheek, een waar architecturaal meesterwerk van Michelangelo. In het Bargello krijgen we een zeer rijk en mooi overzicht van de Florentijnse beeldhouwkunst met werk van Donatello, Verrocchio, Michelangelo, della Robbia en Giambologna. In het Museo di Casa Buonarroti gaat onze aandacht naar de eerste sculpturen van Michelangelo. In de Galleria all’ Accademia is er veel meer te zien dan de originele David van Michelangelo. Het wordt een schitterende ontdekking.

Zondag 3 maart 2024
Na een rustige ochtend met wat vrije tijd, verlaten we Firenze voor de vlucht naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie