Tarieven:

 • 1.575,00 € i
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Firenze is een stad waar schoonheid en artistieke rijkdom mythische proporties hebben aangenomen. Deze citytrip belooft zowel een kennismaking met de highlights als een ontdekking van minder voor de hand liggende plekken te worden.

Het is een geweldige ervaring om te verblijven op de plek waar beroemdheden als Lorenzo il Magnifico, Dante Alighieri, Macchiavelli, Leonardo da Vinci en Michelangelo onvergetelijke getuigenissen achterlieten. Rudy De Meulemeesters diepgaande kennis van de stad, van haar geschiedenis en kunstpatrimonium staan borg voor een gevuld en boeiend programma. De nadruk ligt op het genieten van de overrompelende schoonheid die je wordt aangeboden met de architectuur van Brunelleschi, de beroemde beelden in het Bargello, de meesterwerken van de renaissanceschilders in het Uffizi en de prachtige fresco's in de vele kerken en kapellen.

Als een schrijn met veel vakjes en verborgen luiken gaat deze stad voor je open.

Reisprogramma

Maandag 28 februari 2022
Vanuit Brussel vliegen we naar Bologna, vanwaar we per bus doorrijden naar Firenze. We genieten vandaag al van een eerste bezoek: Michelangelo’s praalgraven van enkele Medici in de Cappelle Medicee zijn ware topcreaties van onze westerse beschaving. 's Avonds genieten we van een heerlijk en uitgebreid avondmaal in een rosticceria.

Dinsdag 1 maart 2022
Op de Piazza Duomo bezoeken we de indrukwekkende kathedraal Santa Maria del Fiore. De doopkapel met de schitterende mozaïeken en het kathedraalmuseum worden uitgebreid verkend. De originele bronzen deuren van Ghiberti, de reliëfs van de campanile en de vele beelden uit de kathedraal kan je hier bewonderen. In het Palazzo Medici Riccardi gaat de aandacht vooral naar de fresco’s in de Cappella dei Magi, het meesterwerk van Gozzoli. In het recent uitgebreide museum Ospedale degli Innocenti zien we topstukken van Ghirlandaio en Luca della Robbia.

Woensdag 2 maart 2022
De Chiesa di Ognissanti heeft een mooie barokke gevel en interieur maar een vroeg beschilderd kruis van Giotto is haar belangrijkste bezit. In de Chiesa di Santa Trinità zien we de perfect bewaarde renaissancekapel van Sassetti met de beroemde fresco’s van Ghirlandaio. In de Chiesa di Orsanmichele vergapen we ons aan het gotische tabernakel van Orcagna.
De Piazza della Signoria was en is het politieke hart van Firenze. In het Palazzo Vecchio lopen we door fraai versierde zalen met fresco’s en beroemde beelden van Michelangelo en Donatello. In de Galleria degli Uffizi, het beroemdste schilderijenmuseum van de stad, genieten we van de ontelbare meesterwerken van ondermeer Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Rafaël en Titiaan.

Donderdag 3 maart 2022
In het weinig bezochte Chiostro dello Scalzo ontdekken we de meesterlijke monochrome fresco’s van Andrea del Sarto. In het vlakbij gelegen Chiostro di San Marco genieten we van de intieme fresco’s en altaarstukken van Fra Angelico. Daarna verwonderen we ons in de voorhof van de Chiesa di SS Annunziata over de prachtige fresco’s van Baldovinetti, Andrea del Sarto, Pontormo en Rosso Fiorentino.
De Chiesa di Santa Croce is veel meer een museum dan een kerk. We lopen langs de graven van ondermeer Michelangelo, Galilei en Macchiavelli. We genieten van de vele middeleeuwse fresco’s en komen tot rust in de Pazzikapel, het absolute meesterwerk van Brunelleschi.

Vrijdag 4 maart 2022
De volkswijk Oltrarno is een zeer aangename plek en rijk aan kunstschatten. In het Palazzo Pitti (Galleria Palatina en Arte Moderna) kijken we onze ogen uit naar de Rafaëls, Titiaans en de meesterwerken van Rubens terwijl ook de Italiaanse kunst van de 19de eeuw heel wat moois te bieden heeft. De Chiesa di Santo Spirito is niet enkel een meesterwerk van Brunelleschi maar het bezit ook het beroemde houten kruisbeeld van Michelangelo. In de Cappella Brancacci wordt met de fresco’s van Masaccio en Masolino de renaissanceschilderkunst geboren.
Dicht bij ons hotel bezoeken we de zeer rijke Chiesa di Santa Maria Novella met talloze meesterwerken zoals fresco’s van Masaccio, Ghirlandaio en Filippino Lippi, en beelden van onder andere Brunelleschi.

Zaterdag 5 maart 2022
In het spoor van Michelangelo bezoeken we de Chiesa di San Lorenzo en de Laurenzianabibliotheek, een waar architecturaal meesterwerk van Michelangelo. In het Bargello krijgen we een zeer rijk en mooi overzicht van de Florentijnse beeldhouwkunst met werk van Donatello, Verrocchio, Michelangelo, della Robbia en Giambologna. In het Museo di Casa Buonarroti gaat onze aandacht naar de eerste sculpturen van Michelangelo. In de Galleria all’ Accademia is er veel meer te zien dan de originele David van Michelangelo. Het wordt een schitterende ontdekking.

Zondag 6 maart 2022
Na een rustige ochtend verlaten we Firenze voor de vlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 1.575,00 € i

Voorschot

 • 650,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 19/05/21, transfers tussen luchthaven en hotel, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel Executive****, gezamenlijk diner op 28/02, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Rudy De Meulemeester, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij het gezamenlijk diner, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

  We raden je aan in te schrijven voor 04/09/21 om zeker te zijn van een plaats.

Supplementen:

 • 235,00 € i
 • 63,00 € i
 • 94,50 € i
 • 72,40 € i
 • 108,60 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Maandag 28/02/22 Brussel - Bologna 11:05 - 12:45 uur
Zondag 06/03/22 Bologna - Brussel 13:00 - 14:50 uur

Accommodatie

Hotel Executive****
http://www.hotelexecutiveflorence.com/

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19

Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

Reisgids

De reisgids wordt je voor afreis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie