Tarieven:

 • 2.095,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Ergens diep in de bossen van Finland ligt een woning verscholen, een woning die het waard is om – op zijn minst – eenmaal in een mensenleven te aanschouwen. Een bezoek aan Villa Mairea, ontworpen door architect Alvar Aalto in 1939, vraagt tijd en geduld, maar rechtvaardigt op zich al een volledige reis naar Finland.

Vanzelfsprekend voegen we er op deze reis nog een hele scheut projecten van Alvar Aalto aan toe die elk op zich wonderlijke creaties zijn: het sanatorium van Paimio (1929), het gemeentehuis van Säynätsalo en zijn eigen experimentele woning Muuratsalo. Onderweg ontmoeten we ook boeiend werk van oudere generaties architecten, nationaal-romantisch en classicistisch: Carl Gustav Nyström, Carl Ludvig Engel en Eliel Saarinen.

Na een intensieve driedaagse rondtrip door bossen en meren, door meren en bossen, wacht ons een tweedaags verblijf in het statige Helsinki: ook in stedelijke context creëert Aalto zijn eigen specifieke onnavolgbare landschappen: Finlandia Hall, Kulttuuritalo, … Naast oude bekenden zoals de architecten Nyström, Engel en Saarinen leren we ook Helsinki kennen in zijn nieuwere creaties: het Kiasma Museum van Steven Holl en de Oodi Central Library van Ala architects.

Als afsluiter bezoeken we de eigen woning en studio van Aalto in Helsinki, om in detail de persoon te leren kennen die als geen ander Scandinavië als voortrekker in architectuur en design op de voorgrond heeft geplaatst.

Reisprogramma

Woensdag 8 juni 2022 (Helsinki – Hvitträsk – Paimio – Turku)
Vernieuwing start met herbronning en zeker in Finland: in 1902 bouwt het architectengezelschap Gesellius - Lindgren – Saarinen, hun gezamenlijke woon-en werkplaats aan de rand van het Hvitträsk ten westen van Helsinki. Een eerste kennismaking met dit nationaal-romantisch bouwwerk en haar kunstzinnig netwerk vormt de ideale start voor een architectuurreis door Finland. Verder westwaarts doemt het witte silhouet op van het Sanatorium van Paimio, een baanbrekend keerpunt voor architect Alvar Aalto (1898-1976). Zoals vaak won Aalto ook deze architectuurwedstrijd in 1929. Aalto’s ‘helende’ werking van architectuur, via licht, kleur en materialen, in een continue dialoog met de natuur, is een must voor elk architectuurliefhebber. We rijden na dit bezoek verder naar Turku waar we overnachten.

Donderdag 9 juni 2022 (Turku – Jyväskylä)
Na Turku steven we af op één van de absolute hoogtepunten van onze reis: een uniek bezoek aan Villa Mairea (1939). Alvar Aalto verzoent vele werelden in dit magnum opus, waar elk detail bijdraagt tot een nieuw harmonisch universum, ergens tussen moderniteit en traditie, universeel en toch ontegensprekelijk Fins. Het zal stil zijn in de bus na zoveel ingetogen schoonheid. Onderweg naar Jyväskylä stoppen we even in Tampere voor een bezoek aan de domkerk (1902) van architect Lars Sonck. Tegen de avond bereiken we Jyväskylä.

Vrijdag 10 juni 2022 (Jyväskylä – Helsinki)
Aalto bracht zijn jeugd door in Jyväskylä en zal er ook zijn eerste studio oprichten. Meerdere bouwwerken in deze omgeving zijn dan ook van zijn hand. Telkens opnieuw zal Aalto ons op deze dag verrassen. Op het programma staan ondermeer de universiteitsgebouwen van Jyväskylä, de kerk van Muuramme, het gemeentehuis van Säynätsalo en tenslotte zijn eigen buitenverblijf op het eiland Muuratsalo. Van meubilering via interieur en architectuur, tot stedenbouw en tuinaanleg: er is geen facet van Aalto dat aan onze aandacht ontsnapt. Ondertussen naderen we Helsinki en zijn we voorbereid op een boeiend weekend in de Finse hoofdstad.

Zaterdag 11 juni 2022 (Helsinki)
In de voormiddag is er ruimte voor een adempauze of een vrij bezoek aan de stad. In de namiddag zal Helsinki zich op meerdere vlakken tonen: als een moderne hedendaagse stad, als een neoclassicistisch bastion en een nationaal romantisch epos. Op een boeiende stadswandeling doorkruisen we de verschillende tijdskaders van de stad: we wandelen langs bouwwerken van Alvar Aalto (Finlandia, Artek, Kulttuuritalo) maar evengoed kruisen het Kiasma Museum, de Oodi Bibliotheek en de Allas Sea Pool ons pad. Stuk voor stuk hedendaagse ingrepen in een cultureel inspirerende omgeving.

Zondag 12 juni 2022 (Helsinki)
In de voormiddag kan op eigen initiatief een museum of stadswandeling ingepland worden. Om af te sluiten bezoeken we Aalto’s persoonlijke woning en werkplaats in Helsinki. Hier verdiepte Aalto zich in de meest diverse voedingsbodems, van Egypte tot Griekenland, van Filippo Brunellesschi tot Henry Van de Velde. Aalto verwerkte deze inspiratiebronnen tot zijn heel eigen taalidioom en verspreidde vervolgens van hieruit zijn invloed uit naar alle continenten. We vliegen 's avonds terug naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 2.095,00 €

Voorschot

 • 800,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 11/9/21, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Centro Hotel Turku***, Hotel Scandic City Jyväskylä*** en Hotel Indigo Helsinki Boulevard****, gezamenlijke lunch op dag 1 & 2, gezamenlijk diner op dag 1, 2 & 3, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, fooi chauffeur, gebruik van headsets, begeleiding door Frank De Groeve, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 240,00 € i
 • 83,80 € i
 • 125,70 € i
 • 93,40 € i
 • 140,10 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Woensdag 08/06/21
Brussel - Helsinki 07:00 – 10:25 uur
Zondag 12/06/20
Helsinki - Brussel 20:00 - 21:35 uur

Accommodatie

Centro Hotel Turku*** (1n):
http://www.centrohotel.com/en/

Hotel Scandic City Jyväskylä***(1n):
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/jyvaskyla/scandic-jyvaskyla-city

Hotel Indigo Helsinki Boulevard **** (2n):
https://www.ihg.com/hotelindigo/hotels/gb/en/helsinki/helin/hoteldetail?c m_mmc=GoogleMaps-_-IN-_-FI-_-HELIN

Reisdocumenten

Identiteitskaart
Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19
Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

De COVID-maatregelen kunnen wijzigen, we informeren je tijdig.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie