Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52033514978_afe489c0bf_o
52792727684_d85894e9fb_o
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
52792487236_c53af43557_o
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorig jaar herdachten we het eeuwfeest van de tuinwijken, dit jaar staat de art nouveau in de kijker. Geen enkele andere Europese stad bezit zo’n groot aantal tuinwijken als Brussel, en daarenboven nog in zo’n grote architecturale verscheidenheid. Je vindt er zowel in een uitgesproken Engels-Hollandse cottage-stijl als in modernistische Le Corbusier-achtige vormen. Heel wat van deze 'garden cities' bleven bijzonder goed bewaard. Niet alleen de architectuur maar ook de groenaanleg maken hen tot geliefde wandelgebieden.

Voor de art nouveau geldt hetzelfde: geen enkele andere Europese stad kan pronken met zo’n rijkdom aan gebouwen in die stijl, zowel kwantitatief als kwalitatief. Zelfs met de fiets kunnen we op één dag niet alle huizen bewonderen of alle tuinwijken inspecteren, maar we maken een brede selectie waarin alle types vertegenwoordigd zijn. Ook de filosofie achter deze woonvormen komt ruim aan bod.

Tocht langs verkeersluwe straten en wegen, over soms licht heuvelachtig terrein. De bedoeling is niet om grote sportieve prestaties neer te zetten, maar om het stadslandschap beter te leren kennen. We houden onderweg een lunchpauze en een koffiepauze.

Inbegrepen: begeleide fietstocht Stefan Van Camp. Niet-inbegrepen: lunch en koffiepauze.

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie