Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
39647770964_4b92d71bdc_o-3

Vanaf februari 2018 loopt in Brussel in Bozar de overzichtstentoonstelling ‘Schoonheid alom’ van de Franse kunstenaar Fernand Léger (1881-1955). Het ideale moment om in onze cursus je kennis over deze veelzijdige kunstenaar bij te spijkeren!

Sommige kunstenaars hebben kunstwerken die wereldberoemd zijn. Bij Fernand Léger zijn het vooral bepaalde stijlelementen die opvallen: het gebruik van kleurverlopen en de industriële vormen.

 

Aanvankelijk lijkt Léger een kubist van cilinders, maar hij schuwt ook de futuristische dynamiek niet. Wat later is hij colorist om tenslotte de figuratie te omarmen. Als pionier van het revolutionaire modernisme werkte Fernand Léger bovendien onophoudelijk samen met regisseurs, dichters, choreografen, componisten en architecten.

 

In de cursus vertelt Els Autrique je welke vormen zo’n grensoverschrijdende uitwisseling kon aannemen. Je ontdekt hoe Légers indrukwekkende en contrastrijke oeuvre generaties kunstenaars aanmoedigde om de essentie van schoonheid te zoeken in een klare stijl met heldere kleuren.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie