Tarieven:

  • 32,00 €
  • 28,00 €
  • 14,00 €

De Faustlegende is een fascinerend verhaal van alle tijden. Elke cultuur en elke tijd heeft er dan ook zijn eigen bewerking van gemaakt. In deze tweedelige cursus zal Jürgen Pieters een wandeling maken doorheen de literatuurgeschiedenis en enkele van de meest beklijvende versies van dit verhaal met u doornemen. We hebben het natuurlijk over Goethes beroemde 'Faust' in twee delen, maar ook over de 'Doctor Faustus' van Christopher Marlowe, de minder bekende tijdgenoot van Shakespeare. Samen met u lezen we enkele sleutelpassages uit deze klassiekers van de wereldliteratuur.

info en tickets voor de opera Faust – Robert Schumann in Opera Ballet Vlaanderen via operaballet.be – première op 22 juni 2022

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Locatie / datum & uur

Online / Online / Live-sessie
  • di, 24/05/2022: 19:30 - 22:00
  • di, 31/05/2022: 19:30 - 22:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie