Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52577374295_a464b73e41_o

Vroeger domineerden kerk- en belforttorens, vandaag evengoed kantoor- en woontorens. Maar een skyline is meer dan een optelsom van gebouwen en torens. Het is een breedbeeld dat ons idee van een stad mee bepaalt. En wanneer een stad haar skyline in een zelfportret giet, vertelt ze welke stad ze wil zijn. Want zo’n portret is nooit neutraal. Wat wordt getoond en wat niet, vanuit welke hoek en welke boodschap zit erachter?

Hoogbouw is functioneel en architectonisch, maar is ook een kwestie van fascinatie en symboliek. Van reiken naar de hemel en macht etaleren. ‘Skyline. Hoogbouw in de Lage Landen’ neemt je mee door de geschiedenis van de Europese hoogbouw en zoomt in op Gent en Rotterdam. Een historische skyline naast een moderne. Het middeleeuwse Manhattan naast het Manhattan aan de Maas. Niet te missen voor wie de stad mee bouwt, tekent, bewoont, liefheeft, in vraag stelt.

Het inkomticket is inbegrepen voor deelnemers met een museumpas. Ook wie geen museumpas heeft, kan inschrijven voor de rondleiding, en koopt individueel bij het STAM een inkomticket. (online of aan de balie).

TIP: Kom meer te weten over het ontstaan van de hoogbouw, tijdens lezing ' Hoogbouw in Chicago, van 1871 tot 2023, met Frank De Groeve. Je kan aansluiten in Antwerpen, Gent, of online.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie