Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51583773556_330578f165_o

Met gids Valerie Delaey bezoeken we ‘Inner Travels’, de tentoonstelling van Rinus Van de Velde In het kader van Europalia Trains and Tracks.

De tentoonstelling focust op een circulair verhaal van vertrekken en terugkeren naar huis, met de trein als metafoor voor de reis en toont in première Van de Veldes nieuwe film, samen met een overzicht van hoofdzakelijk recente werken. Het geheel wordt geconfronteerd met een selectie werken van moderne en hedendaagse kunstenaars zoals Pierre Bonnard, Joseph Cornell, Fischli/Weiss, Joan Mitchell, Claude Monet, Monster Chetwynd, Laure Prouvost, Josephine Troller, Jean Tinguely en anderen.

Kunstenaar Rinus Van de Velde creëert via diverse media die variëren van tekening tot sculptuur, installatie en film, een parallel universum waar elementen uit de realiteit en de verbeelding samensmelten tot een unieke vorm van visuele storytelling. Als zelfverklaarde sofareiziger vertelt Van de Velde vaak verhalen over semi-heroïsche queesten en avonturen die zijn opgebouwd rond imaginaire reizen en fictieve ontmoetingen met figuren uit de recente kunstgeschiedenis. 

Belangrijk: Het inkomticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Vergeet niet om onmiddellijk na je inschrijving voor de rondleiding bij Amarant je inkomticket aan te kopen via de website van Bozar, zodat je zeker bent van een plaatsje in het museum.

Inkom via museumpas is gratis maar moet ook gereserveerd worden

Tip: Volg ook de cursus ‘De verbeeldingswereld van Rinus Van de Velde, in Brussel (17/3) of Gent (31/3).

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie