Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51844317534_608e2543f7_o
51844065203_4fc8ee4c95_o

De tentoonstelling ‘Pop art, van Warhol tot Panamarenko’ brengt klinkende namen uit de Amerikaanse en Europese Pop Art beweging samen, met als uitgangspunt ‘ Great American Nude #45’ van Tom Wesselmann. De Vlaamse overheid verwierf het topwerk in 2019 uit de Collectie Matthys-Colle. Het echtpaar  was geïnteresseerd in de verfrissende en toegankelijke kunst uit de jaren 60, kunst die flirtte met de opkomende consumptiemaatschappij en massacommunicatie, en had ook andere uitgelezen vertegenwoordigers in haar collectie. Een groot aantal bruiklenen, aangevuld met werk uit de collectie van het SMAK, vormen een attractief en representatief overzicht.

Amerikaanse  boegbeelden als Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Claes Oldenburg tekenen present, maar ook de Britse popart met bv Alan Jones en het Franse Nouveau Réalisme. Voor de Belgische pop art valt vooral Evelyn Axell op, als enige vrouwelijke kunstenaar.

Opm: Het inkomticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Vergeet niet om je inkomticket aan te kopen via de website van S.M.A.K., zodat je zeker bent van een plaatsje in het museum.

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie