Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51591973793_0fe88f8f6f_o

Combinatie: online lezing en rondleiding door Max Pinckers.

In het Fotomuseum in Antwerpen loopt een fototentoonstelling van de internationaal gevierde Brusselse fotograaf Max Pinckers.

Voor Max Pinckers is een foto nooit een eenduidige weergave van de werkelijkheid. Hij verkent de grenzen van documentaire fotografie en toont haar manipulatieve karakter. Pinckers’ artistieke antwoord is een fotografisch beeld, waarin fictie en realiteit in elkaar overvloeien.

Deel 1 : online

In de online lezing op maandagnamiddag schetst Max Pinckers het bredere kader van documentaire fotografie aan de hand van voorbeelden uit eigen werk, langlopende persoonlijke projecten en hedendaagse fotografie. Hij bespreekt thema’s als de positie van de fotograaf in een documentaire constructie en hoe strategieën uit fictie kunnen worden gebruikt om de werkelijkheid te documenteren. 

Deel 2: Fotomuseum Antwerpen

Op zaterdagochtend trekken we naar expo 'Double Bind' van Max Pinckers, in het Fotomuseum in Antwerpen. De fotograaf zelf onze gids is. Hij zorgt voor een heldere toelichting bij zijn werk van de voorbije vijf jaar, zoals Margins of Excess, Red Ink en Controversy.

 

Het inkomticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Je kan je ticket online reserveren via de website van het Fotomuseum. Inkom

met je museumpas is gratis maar moet ook gereserveerd worden.

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie