Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Painting From Jozef Peeters Called Compositie At Amsterdam The N

Met een uitgelezen tentoonstelling krijgt Jozef Peeters (1895-1960) op overtuigende wijze erkenning voor zijn pioniersrol in de ontwikkeling van de abstracte kunst in ons land. Peeters was buitengewoon bedrijvig zowel als schilder, aquarellist en linosnijder als door zijn geschriften, het gesproken woord, de toegepaste kunsten en de organisatie van tentoonstellingen en congressen voor Moderne Kunst.

De tentoonstelling in het privémuseum FIBAC in Berchem levert een totaalbeeld op dat in de sobere interbellumarchitectuur wonderwel tot zijn recht komt. Voor de gelegenheid toont het verzamelaarskoppel Filips en Ingrid Deferm zijn volledige collectie moderne kunst uit de jaren twintig met topwerken van Jozef Peeters, Marthe Donas, Jules Schmalzigaug, Georges Vantongerloo, Jos Leonard, Karel Maes, Victor Servranckx en René Magritte. Het overzicht wordt bovendien aangevuld met stukken van galerie Ronny en Jessy Van de Velde en andere bruikleengevers.

Inkom en rondleiding zijn inbegrepen in de deelnameprijs.

Tip: Bezoek ook de volledig intacte atelierflat van Jozef Peeters aan de Antwerpse De Gerlachekaai, op zaterdag 22/4 of dinsdag 25/4.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie