Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53328879351_0044a122f5_o
Picture of Paul Delvaux (1897-1994) was a Belgian painter noted
René Magritte, The Son of Man, 1964, Restored by Shimon D. Yano

In 2024 wordt de honderdste verjaardag van het surrealisme in de kijker gezet.

Zowel Bozar als KMSKB spelen in op deze opmerkelijke beweging. In Bozar krijg je een beeld van de opkomst en bloei van het surrealisme in België. In KMSKB ligt de focus op de internationale vertegenwoordigers. Over beide invalshoeken kan je een masterclass, een lezing en/of een rondleiding volgen.

Tip: Bij elke activiteit krijg je onderaan de pagina een overzicht van de andere activiteiten rond 100 jaar surrealisme. Zo kan je voor jezelf een pakket op maat samenstellen.

 

Bozar viert 100 jaar surrealisme met de tentoonstelling 'Het Surrealisme In België, Histoire de ne pas rire', rond de beroemde avant-gardestroming in België over een periode van maar liefst 60 jaar.

1924: net als in Parijs starten ook in ons land de surrealistische activiteiten met gedurfde pamfletten van onder meer dichter Paul Nougé. De eigenzinnige surrealisten in België gaan voorbij aan het louter esthetische – ze willen de wereld transformeren met hun subversieve kunst. In Histoire de ne pas rire schenken we extra aandacht aan hun internationale contacten, de politiek-historische achtergrond en belangrijke vrouwelijke kunstenaars. Met werk van o.a. Paul Nougé, René Magritte, Jane Graverol, Marcel Mariën, Rachel Baes, Leo Dohmen, Paul Delvaux en ook Max Ernst, Yves Tanguy, Salvador Dalí, Georgio de Chirico en vele anderen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie