Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Bathers at Moritzburg 1909/26 by Ernst Ludwig Kirchner 1880-1938

Exotische, primitieve en verafgelegen landen en culturen – dat is waar de Duitse expressionist, en mede-oprichter van Die Brücke, Ernst Ludwig Kirchner naar op zoek was in zijn leven en werk. Deze zoektocht resulteerde in kleurrijke schilderijen waarin verbeelding, verre landen en zijn eigen dagelijkse realiteit in elkaar vloeiden.

Aan de hand van meer dan 180 schilderijen van Kirchner neemt David Vergauwen je mee door deze retrospectieve en vertelt je over het leven en het werk van deze intrigerende kunstenaar.

Peter De Smet leidt je rond in de tentoonstelling “Malerfürsten”. De “schilderprins” is een fenomeen dat zich in heel Europa ontwikkelde vanaf de renaissance en de barok waarbij schilders als Rafael, Titiaan, Rubens en van Dyck een bijzondere sociale status als kunstenaar verwierven en zich daar ook heel bewust van werden.

Als kunstenaar ging en gaat het er nog steeds om jezelf te verkopen en een bepaald beeld uit te dragen. De tentoonstelling focust onder meer op de 19de-eeuwse kunstenaars die meester waren in het creëren van een sterk sociaal netwerk en een ware ‘fanclub’. Deze kunstaars waren niet zomaar schilders. Het waren Malerfürsten.

OPSTAPPLAATSEN

  • 06:15 Brugge: Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
  • 07:00 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 07:30 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 08:00 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 10:45 Aankomst
  • 18:00 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie