Blijf op de hoogte
53815375095_21836e0b06_o

Heel veel in de filosofie gaat over kennis, over het Ware, en ook over het Goede, hetgeen wat geluk brengt. Maar hoe zit het met het Schone waarmee Socrates toch ook begaan was? Dit is een vraag die in de filosofie enigszins verwaarloosd is. In deze activiteit vestigen we er onze nadrukkelijke aandacht op, en wel door in te gaan op het verschijnsel kunst in de breedte en de diepte. 

We confronteren onze eigen schoonheidservaringen met de evolutionaire kijk van Ellen Dissanayake. Zij is eigenlijk geen filosofe, maar antropoloog, maar kijkt naar kunst in al haar manifestaties, over de hele wereld, bij het begin van de mensheid tot nu. En dan komt onvermijdelijk de vraag op ons af: waarom? Waarom streven mensen naar schoonheid. We ontdekken het samen!

In deze interactieve sessie, denk je – tussen de toelichtingen van de spreker door – in groep na over aangereikte vragen en stellingen. Iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar perspectief te delen. Door deze aanpak ervaar je direct de kracht van filosofische dialoog.

Op zoek naar boeken over filosofie? Dan kan je vanzelfsprekend in de Groene Waterman terecht!

De zaal van De Groene Waterman bevindt zich in de historische kelder van de boekhandel en is enkel bereikbaar via een trap. Er is geen lift aanwezig.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie