Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51155998644_479d8b015f_o-1

Architectuur en beeldende kunst zijn op een complexe manier met elkaar verbonden. Hedendaagse kunstenaars maken objecten die door hun materiaalgebruik, schaal en constructiewijze refereren aan architectuur. Dat versterken ze nog door hun werk vaak buiten een kunstruimte te presenteren.

Hun architecturale sculpturen zijn niet functioneel. Kunstenaars flirten met de grenzen van hun medium, wat hen in staat stelt om de toeschouwer unieke ervaringen te bieden, anders naar dingen te laten kijken en nieuwe associaties op te roepen.

Naar aanleiding van de Triënnale Brugge 2021, een kunst- en architectuurfestival dat tijdens deze zomermaanden loopt, buigen we ons over de ingrepen van enkele hedendaagse kunstenaars. We gaan dieper in op de installaties van Hans Op de Beeck en de constructies Leyla Aydoslu. Daarnaast ontdek je het werk van architect/kunstenaar Adrien Tirtiaux en dat van Gijs van Vaerenbergh, een samenwerking tussen Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh. 

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook overdag volgen!

Tip: Wandel met David Vergauwen in de Triënnale Brugge, op donderdag 1 juli of zondag 4 juli.

 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Vlot sprekende lesgever, goede syllabus"
– Ilse Le Roy (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie