Tarieven:

  • 29,00 €
  • 26,00 €
  • 14,50 €

In de reeks ‘eigentijdse helden’ ligt de focus deze keer op de beeldhouwkunst. Hoe gaan vier hedendaagse kunstenaars op een heel persoonlijke manier  om met vorm, materiaal en techniek?

Een typische sculptuur van Nadia Naveau bestaat uit verschillende materialen én kleuren en staat bol van referenties. In haar sculpturen verenigt ze naadloos zaken uit de klassieke kunstgeschiedenis met de populaire cultuur. Ze vertrekt van beelden en motieven uit ons collectief geheugen en herbruikt daarnaast meermaals elementen uit haar eigen werk.

De sculpturen van Sofie Muller verbeelden het existentiële thema van de zoekende mens.  Eerder al lieten haar onschuldige kindfiguren of kwetsbare albasten hoofden de toeschouwer niet onberoerd. Ook haar recentste werk beklijft. Om de angstgevoelens van de lockdown te kanaliseren ontwikkelde ze een persoonlijk ritueel dat resulteerde in 150 unieke bronzen harten. 

Mark Manders is een grote naam in de kunstwereld. Zijn poëtisch oeuvre laat zich niet onmiddellijk lezen, maar straalt een grote esthetische kwaliteit uit. De sculpturen lijken gemaakt uit natte klei, maar vaker gaat het om brons of epoxy, geschilderd in kleikleur. Alles moet eruitzien alsof het net is gemaakt’, aldus Manders.  'Ik wil één groot supermoment creëren.’

Maika Garnica maakt keramische klankobjecten. Hoe ervaren we geluid fysiek en mentaal? Ze brengt haar sculpturen samen in een installatie. Deze activeert ze met een live performance waar zijzelf of samen met anderen haar geluidsobjecten bespeelt. Er ontstaat een wisselwerking tussen vorm en geluid. Het samenspel van klanken nodigt uit tot gevoelsmatig communiceren. 

Vier boeiende verhalen over hedendaagse ‘beeldhouwers’!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Locatie / datum & uur

Online / Online / Live-sessie
  • wo, 06/10/2021: 19:30 - 22:00
  • wo, 13/10/2021: 19:30 - 22:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie