Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
46206588692_375c63d9d0_o

Hoewel in het werk van Stief DeSmet een grote affiniteit met de kunstgeschiedenis voelbaar is, zijn de motieven en beelden die hij gebruikt flink verankerd in onze hedendaagse maatschappij. Als vertrekpunt recupereert de kunstenaar dikwijls iconische beelden uit ons collectief geheugen zoals reclamelogo’s, tekenfilmfiguren van Walt Disney of dieren als de wolf en het hert. Deze figuratie biedt de toeschouwer in eerste instantie een houvast. Toch zijn de werken van Stief DeSmet zelden eenduidig. 

Stief DeSmet weigert zichzelf te beperken tot één stijl of techniek. Zijn oeuvre bestaat uit tekeningen, installaties, videowerk, maar schilderkunst en vooral beeldhouwkunst zijn de pijlers van zijn kunst.  

De kunstenaar is onze gids in zijn solopresentatie in Be-Part, Waregem, waar hij nieuw werk toont. Vervolgens verplaatsen we ons naar zijn atelier in Bachte-Maria-Leerne, voor een blik achter de schermen. Je krijgt er het verhaal vanaf het concept tot de realisatie van zijn kunst. 

De verplaatsing van Waregem naar Bachte-Maria-Leerne gebeurt met eigen wagen (ongeveer 15 min rijden). Het exacte adres van het atelier wordt meegedeeld na inschrijving.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie