Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53007285957_246a3a08a3_o
53008042499_3caf77332b_o

We brengen allemaal een groot stuk van ons leven door op de werkvloer. Het is niet enkel een plek waar we individueel werken, maar ook een plek waar we collega’s ontmoeten, sociale contacten leggen en waar maatschappelijke vooroordelen en stereotypen kunnen heersen. Voor LGBTI+ personen bevat de werkvloer daarom ook extra uitdagingen. Als werkgever en collega is het aldus belangrijk om in te zetten op een inclusieve werkcultuur waarin iedereen zich welkom voelt, want gelukkige werknemers, presteren beter.

We starten deze lezing met een overzicht van gender- en seksuele diversiteit. Deze brede basiskennis van concepten en terminologie helpt ons om nadien in te zoomen op de werkcontext. Wat is de huidige situatie van LGBTI+ personen op de werkvloer? Wat zijn hun specifieke noden en hoe kan je een actieve bondgenoot optreden voor deze doelgroep? Wat zegt de wetgeving omtrent genderinclusief sanitair en hoe communiceer je op een genderbewuste manier? Doorheen de lezing gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. We doen dit aan de hand van concrete informatie, interactieve werkvormen en herkenbare casussen. We eindigen met tijd voor vragen en antwoorden. 

Deze lezing kwam tot stand in samenwerking met Zebrastraat en çavaria en maakt deel uit van een reeks rond het thema gender. Bekijk het volledige programma en ontdek ook de andere lezingen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie