Tarieven:

  • 29,00 €
  • 26,00 €
  • 14,50 €

De cursus biedt je een inzicht in de ontwikkeling van het glas tot vandaag met ruime aandacht voor diverse bewerkingstechnieken.

Het verhaal van glas begint zo’n 5.000 jaar geleden in het Nabije Oosten toen men er voor het eerst in slaagde zand te smelten door toevoeging van soda. Dit betekende meteen ook de basis van een echte glasproductie die zich snel verspreidde doorheen het Romeinse Rijk waar een zeer hoogstaande glasnijverheid ontstond. In de late middeleeuwen bereikte de islamitische glaskunst het Westen. Door een kruisbestuiving van oosterse en westerse technieken werd Venetië hét centrum van het luxe glas. Met de ontwikkeling van nieuwe glassoorten in Bohemen en Engeland enkele eeuwen later brak de glorietijd van geslepen glas aan. De 19de eeuw betekende de overgang van ambachtelijke bedrijven naar industriële ondernemingen met Wallonië als wereldproducent voor venster- en luxeglas. Met de art nouveau brak opnieuw een arstiek zeer hoogstaande periode voor de glaskunst aan. Zoals het ook voor de overige kunsten het geval was, leverde Amerika een belangrijke bijdrage in de jaren’60, waardoor glas een kunststatus verwierf en zijn weg vond naar universiteiten, musea en kunstgalerijen.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Locatie / datum & uur

Online / Online / Live-sessie
  • ma, 22/11/2021: 10:00 - 12:30
  • ma, 29/11/2021: 10:00 - 12:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie