Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48824982243_25b4709c9d_o

Met de hulp van de levenslessen van vijf architecten maken we een ongewone architecturale reis doorheen de Belgische bouwgeschiedenis, van Nieuwpoort tot Luik, van Doornik tot Gent.

Vanzelfsprekend ontmoeten we onderweg de gekende protagonisten zoals Victor Horta, Henry Van de Velde en Leon Stijnen, maar we duiken net onder de radar en zoeken naar het inspirerende werk van net iets minder ronkende namen.

Min of meer chronologisch starten we begin 20ste eeuw bij de exotische realisaties van Henry Lacoste om vervolgens over te gaan tot de gestroomlijnde finesse van modernist pur sang Louis Herman De Koninck.

Jacques Dupuis verblijdt ons na de tweede wereldoorlog met een huiselijker modernisme en vermengt op eigenzinnige wijze Scandinavische invloeden met expo 58 details.

Peter Callebout brengt in de jaren 1950 en 1960 een aparte levensvisie tot uiting waarvan eenvoud en eerbied voor de natuur hoofdbestanddelen vormen.

En tenslotte maken we de overgang naar de 21ste eeuw met de bedachtzame en beheerste bouwwerken van Charles Vandenhove, om te eindigen bij het recent afgewerkte Paviljoen Vandenhove in Gent.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie