Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48824982243_25b4709c9d_o-1

Met de hulp van de levenslessen van vijf architecten maken we een ongewone architecturale reis doorheen de Belgische bouwgeschiedenis, van Nieuwpoort tot Luik, van Doornik tot Gent.

Vanzelfsprekend ontmoeten we onderweg de gekende protagonisten zoals Victor Horta, Henry Van de Velde en Leon Stijnen, maar we duiken net onder de radar en zoeken naar het inspirerende werk van net iets minder ronkende namen.

Min of meer chronologisch starten we begin 20ste eeuw bij de exotische realisaties van Henry Lacoste om vervolgens over te gaan tot de gestroomlijnde finesse van modernist pur sang Louis Herman De Koninck.

Jacques Dupuis verblijdt ons na de tweede wereldoorlog met een huiselijker modernisme en vermengt op eigenzinnige wijze Scandinavische invloeden met expo 58 details.

Peter Callebout brengt in de jaren 1950 en 1960 een aparte levensvisie tot uiting waarvan eenvoud en eerbied voor de natuur hoofdbestanddelen vormen.

En tenslotte maken we de overgang naar de 21ste eeuw met de bedachtzame en beheerste bouwwerken van Charles Vandenhove, om te eindigen bij het recent afgewerkte Paviljoen Vandenhove in Gent.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie