Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
44470986891_f024f249f7_o

Waar zou architect Norman Foster staan zonder Buckminster Fuller? Over heel de wereld bedenken stedenbouwkundigen nieuwe voetgangerszones, fietspaden en parken om de steden weer leefbaar te maken, maar wie kent nog Jane Jacobs? Scarpa’s opvattingen over reconversie en restauratie zijn misschien wel relevanter dan we op het eerste zicht zouden denken?

Het is de derde keer dat we het licht laten schijnen op architecten die onder de radar . En door ons te verdiepen in hun leefwereld en invloeden, begrijpen we veel beter waar hedendaagse architecten en ontwerpers vandaag mee bezig zijn.

‘At random’, geschud uit de overvolle mand van de mindere goden, verspreid over Europa en de wereld, niet-chronologisch en niet-hiërarchisch, komen deze architecten en ontwerpers in volgorde, per les, één voor één aan bod: Moisei Ginzburg, Jean Prouvé, Carlo Scarpa, Sverre Fehn, John Lautner, Kiyonori Kikutake, Buckminster Fuller, Jane Jacobs, Willy Van Der Meeren en Antonio Sant’Elia.

Na de lessenreeks, zal eenieder, vervuld door zoveel schoonheid en ontroering, met een frisse en kritische blik het hedendaags architecturaal landschap kunnen ontleden.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie