Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
The Sick Child
52181387808_ecb5381635_o
52181386156_fe21638ec9_o
52181386301_b33669a448_o

"Dit najaar loopt in het Musée d'Orsay een knappe tentoonstelling met enkele meesterwerken van Edward Munch uit Bergen. Wij sturen je graag met kennis ter zake op pad.

De reputatie van de Noorse schilder Edvard Munch berust op twee zaken. Aan de ene kant wordt van hem gezegd dat zijn schilderijen zijn eigen innerlijke en mentale labiliteit weergeven, zoals te zien is in zijn beroemdste werk 'De Schreeuw'. Aan de andere kant wordt hem – als gevolg daarvan – een zekere eigenzinnigheid toegeschreven die hem dwong in de richting van een unieke en direct herkenbare stijl.

In deze cursus behandelen we het leven en werk van Edvard Munch en beschrijven we zijn formele evolutie vanuit het symbolisme en impressionisme in de richting van zijn unieke stijl, die zo voedzaam was voor de expressionisten. We gaan ook na welke invloeden de kunstenaar in Noorwegen onderging door hem te vergelijken met zijn tijdgenoten. Maar bovenal proberen we na te gaan of Edvard Munch inderdaad een labiel genie was of eerder een geslepen zakenman die deze mythe zelf cultiveerde.

Of … hoe Evard Munch en zijn 'Schreeuw' een merknaam werden!

Past deze datum niet of is de activiteit volzet? David Vergauwen geeft de cursus ook online, start op 19 oktober.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie