Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
The Sick Child
52181387808_ecb5381635_o-1
52181386156_fe21638ec9_o-1
52181386301_b33669a448_o-1

Dit najaar loopt in het Musée d'Orsay een knappe tentoonstelling met enkele meesterwerken van Edvard Munch uit Bergen. Wij sturen je graag met kennis ter zake op pad.

De reputatie van de Noorse schilder Edvard Munch berust op twee zaken. Aan de ene kant wordt van hem gezegd dat zijn schilderijen zijn eigen innerlijke en mentale labiliteit weergeven, zoals te zien is in zijn beroemdste werk 'De Schreeuw'. Aan de andere kant wordt hem – als gevolg daarvan – een zekere eigenzinnigheid toegeschreven die hem dwong in de richting van een unieke en direct herkenbare stijl.

In deze cursus behandelen we het leven en werk van Edvard Munch en beschrijven we zijn formele evolutie vanuit het symbolisme en impressionisme in de richting van zijn unieke stijl, die zo voedzaam was voor de expressionisten. We gaan ook na welke invloeden de kunstenaar in Noorwegen onderging door hem te vergelijken met zijn tijdgenoten. Maar bovenal proberen we na te gaan of Edvard Munch inderdaad een labiel genie was of eerder een geslepen zakenman die deze mythe zelf cultiveerde.

Of … hoe Edvard Munch en zijn 'Schreeuw' een merknaam werden!

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie