Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52355028480_93353f0835_o
52355028670_49f7b33d95_o
52354843588_0cca875c6c_o

In de 15de eeuw (het beroemde Quattrocento) kende Firenze een opstoot van creativiteit op de meest uiteenlopende vlakken van de filosofie tot de plastische kunsten. In de eerste helft van de eeuw vernieuwden drie vrienden elk een tak van de kunsten: Brunelleschi de bouwkunst, Donatello de beeldhouwkunst en Masaccio de schilderkunst en zo maakten ze van Firenze “de wieg van de renaissance”. Maar ook in de 16de eeuw werd er grote kunst gemaakt door schilders als Andrea del Sarto en beeldhouwers als Giambologna. Deze lezing maakt deel uit van de reeks 'De protagonisten van de Florentijnse renaissance' waar deze vijf hoofrolspelers aan bod komen. Samen vormen ze een mooi overzicht van de Florentijnse kunst tussen 1400-1600. Je kan elke lezing afzonderlijk volgen, of inschrijven voor de vijf lezingen in een voordeelpakket.

Donatello, de grootste beeldhouwer uit het Quattrocento

In een loopbaan van zestig jaar produceerde deze beeldhouwer een hele reeks absolute meesterwerken die in geen enkele kunstgeschiedenis ontbreken. Zijn marmeren beelden voor de kathedraal, de bronzen beelden voor de Medici en voor de basiliek in Padua, zijn houten beelden zoals de Maria Magdalena getuigen van zijn enorme talent en worden tot op vandaag bewonderd.

Tip: Wil je graag alles in het echt zien? Je kan met ons mee op reis naar Firenze in 2023!

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie