Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52944715464_f1397eae0d_o

Dieric Bouts is één van de absolute grootmeesters van de vijftiende eeuw. Het bruisende Leuven, dat met de komst van de universiteit en grote bouwcampagnes gloriedagen beleeft, biedt hem de perfecte context om zijn krachtige taferelen te creëren. Leuven gunt hem in 1472 dan ook de officiële titel van stadsschilder. Uniek is dat een aantal van zijn belangrijkste werken nog steeds in de stad zelf te zien zijn. Het werk van Bouts wordt gekenmerkt door zowel detailrealisme als monumentaliteit. Maak in deze lezing kennis met een minder bekende Vlaamse Primitief, die in één adem met Jan van Eyck te noemen valt en geniet van de verstilde schoonheid in zijn werk. 

Tip: volg je deze cursus, dan ben je perfect voorbereid om de tentoonstelling Dieric Bouts. Beeldenmaker te gaan bezoeken in M Leuven!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie