Tarieven:

 • 675,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

In het voorjaar van 2023 loopt er een grote overzichtstentoonstelling met werken van Johannes Vermeer (1632 – 1675) in het Rijksmuseum van Amsterdam. Deze uitzonderlijke expo, die een groot deel van het bescheiden oeuvre van de kunstschilder samenbrengt, vormt de aanleiding voor een tweedaagse trip waarin we zowel Amsterdam als Delft – de geboortestad van de Vermeer – aandoen.

Johannes Vermeer is één van de grootste kunstschilders uit de 17de eeuw, ook wel de Gouden Eeuw genaamd in de Nederlandse geschiedenis. Kleur en licht zijn op een erg bijzondere en ingetogen manier in zijn werken aanwezig. Denken we maar aan Het Melkmeisje, Gezicht op Delft of Het Meisje met de Parel.

Stefan Van Camp maakt je wegwijs in het leven en het oeuvre van Vermeer, en kadert dat in de tijdsgeest waarin Vermeer werkte. Wil je je vooraf grondig voorbereiden, kan je ook Stefans cursus over Vermeer volgen in GentAntwerpenBrugge of Aalst.

Reisprogramma

Woensdag 29 maart 2023
Vermeer was heel zijn – korte – leven verbonden met zijn geboortestad Delft. Dat is onze eerste stop. In het lokaal van de Sint-Lucasgilde waarvan de schilder uiteraard lid was, is een boeiende informatieve tentoonstelling te zien. De stad heeft bijzonder goed de atmosfeer van de Gouden Eeuw weten te bewaren. Na een gezamenlijke lunch maken we een wandeling door Delft met speciale aandacht voor alle sites die met Vermeer in verband kunnen gebracht worden. Nadien reizen we verder naar Amsterdam en nemen intrek in het uitmuntend gelegen hotel Park Centraal, op twee passen afstand van zowel Rijksmuseum als Leidseplein.

Donderdag 30 maart 2023
Na het ontbijt bezoeken we de grote overzichtstentoonstelling in het Rijksmuseum. Niet alleen brengt dit initiatief een groot deel van het oeuvre samen – en dit beslist voor het laatst – maar het bracht ook de onderzoekers tot heel wat nieuwe inzichten die gepresenteerd worden. In de namiddag bezoeken we tijdens een wandeling door de stad twee bijzondere locaties die twee totaal verschillende aspecten van de Gouden Eeuw belichamen: het politieke leven in het voormalige Stadhuis, nu Koninklijk Paleis, door Constantijn Huygens chauvinistisch het achtste wereldwonder genaamd, en het religieuze leven in de katholieke schuilkerk Ons’ Lieve Heer op Solder. Die werpt een verhelderend licht op de manier waarop in de Republiek de tolerantie werd beoefend. Om te kunnen trouwen ging de calvinistisch opgevoede Vermeer over tot het rooms-katholieke geloof van zijn vrouw. Na deze bezoeken is er tijd om te pauzeren of iets te eten, vooraleer we de terugreis aanvatten.

Prijs

Tarieven:

 • 675,00 €

Voorschot

 • 275,00 €
 • Inclusief: reis met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Park Centraal****, gezamenlijke lunch (op 29/3), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Stefan Van Camp, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijd, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 88,00 € i
 • 28,69 € i
 • 42,19 € i
 • 32,43 € i
 • 47,69 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (onder voorbehoud van wijzigingen):

• Vertrek heenreis
09u00: Gent - parking Dampoortstation
10u00: Antwerpen - op de Borsbeekbrug aan Berchem station

• Aankomst na terugreis
21u00: Antwerpen
22u00: Gent

Deelnemers wordt gevraagd 10 minuten voor vertrek van de bus ter plaatse te zijn. De bus vertrekt stipt!

Accommodatie

Park Centraal**** https://www.parkcentraal.com/amsterdam/

Reisdocumenten

Identiteitskaart.

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie