Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51053273811_c496898abd_o

Het is een hachelijke onderneming om als vrouw het titelpersonage van een opera te zijn. De levensverwachting is immers maar al te vaak recht evenredig met de lengte van het stuk. Vaak lijdt ze aan een dodelijke ziekte, wordt ze vermoord of pleegt ze zelfmoord. En ze leefde nog lang en gelukkig? We dachten het niet!

Aan de andere kant zijn er voldoende vrouwen met een moordlustig karakter, gedreven door hun ultieme verlangen om te treiteren, te vernederen, te folteren en te doden. Hier wordt de man een gewillig slachtoffer.

De opera heldin laveert tussen femme fragile en femme fatale.

In deze voordracht gaan David Vergauwen en Peter De Smet op zoek naar vrouwelijke slachtoffers en mannelijke ego's in het operalandschap.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie