Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51231375198_d8bd794203_o

De belangstelling voor de ideeën van het boeddhisme groeit in het westen. Maar wat houdt 'boeddhisme' nu precies in? Gaat het hier om een godsdienst? Wat is de boodschap van deze oude doctrine?

Via een historische benadering krijg je meer zicht op deze uiterst complexe wereld. We onderzoeken de religieuze context van het oude India, waar de historische Boeddha geleefd en onderwezen heeft. We volgen de evolutie van zijn leer tot deze in India verdwijnt. Daarna ontdek je hoe het boeddhisme zich in het Verre Oosten heeft verspreid en zich telkens heeft aangepast aan elke nieuwe cultuur en aan elke andere religieuze of filosofische omgeving. Naast de theoretische basis leren we de praktijk van het boeddhisme kennen, die sterk verschilt naargelang de diverse scholen, tijdperken en regio's. Zo krijg je een totaalbeeld van deze doctrine die alle culturen van het Verre Oosten heeft doordrongen en beïnvloed.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie