Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52244890883_fd8eb33c61_o
52243903342_ce56ab2180_o
52244891498_180e621e9d_o

Op 4 november is het exact 100 jaar geleden dat het team van de Engelse archeoloog en Egyptoloog Howard Carter het graf van Toetanchamon opende in de Vallei der koningen in Egypte. Het graf was 3000 jaar oud en men vond er de jonge farao temidden van zijn fabelachtige schatten in een onaangetast graf. Het betekende de archeologische ontdekking van de eeuw. 

Een ideaal moment dus om deze legendarische farao in de kijker te zetten. We doen dat aan de hand van vier lezingen met elk een andere invalshoek. Zo kijken we naar wie hij was en hoe zijn regeerperiode er uit zag; wat de connectie was met Downton Abbey en Lord Carnarvon; hoe het nu zat met die vloek en vervloekingen in het Oude Egypte in het algemeen, en wat de ontdekking teweegbracht op cultureel vlak onder de term 'Toetmania'. Je kan elke lezing afzonderlijk volgen, of kiezen voor de hele reeks in een voordeelpakket.

De vloek van Toetanchamon

De onverwachte dood van de Earl van Carnarvon zette het verhaal over de vloek van Toetanchamon op gang. Vreemde gebeurtenissen die de dood van de graaf begeleidden en de dood van verschillende anderen betrokken bij de opgravingen bevestigden alleen maar geruchten. Maar was er nu wel een vloek? En kenden de oude Egyptenaren wel vervloekingen? Wagen de moderne bezoekers van Toetanchamons' graf misschien wel hun leven?

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Een meeslepend betoog van een bevlogen lesgever die je onderdompelt in de wereld van het oude Egypte, pharaos, tempels en pyramiden."
– Hendrik Mestdagh (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie