Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51580341473_5af0a47c97_o-3
51580211396_cdcb0f3af3_o-3
51580899419_cccdc8f1e0_o-3

"Verlos ons, Heer, van de furie van de Noormannen"

Meer dan duizend jaar later klinkt de smeekbede van een radeloze monnik uit Lindisfarne nog even wanhopig. Het luidde het woelige tijdperk van de Vikingen in. Als een allesverwoestende orkaan raasden plunderende legers van Noren, Zweden en Denen tussen de negende en elfde eeuw over de welvarende steden en kloosters van het toenmalige Europa.

Toch zijn de Vikingen veel meer dan de horde plunderende barbaren die de kroniekschrijvers van hen maakten. Met hun technisch perfect gebouwde schepen slaagden zij er als eerste in om van Europa naar Noord-Amerika te varen. Ze ontdekten en koloniseerden tot dan onbekende landen als de Faeröer, IJsland en Groenland en bouwden er voor die tijd verrassend democratische samenlevingen uit.

Aan de hand van rijk geïllustreerd beeldmateriaal neemt docent Erwin Claes u mee op deze ontdekkingstocht in het spoor van Erik De Rode en Leif Erikson.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie