Tarieven:

  • 37,00 €
  • 33,00 €
  • 7,00 €

Publiekslieveling Rinus Van De Velde verwierf bekendheid met zijn monumentale houtskooltekeningen. Langzaamaan komen daar nu installaties en film bij.

In zijn werk fantaseert hij over levens die hij zou kunnen leiden en probeert hij verschillende identiteiten uit, van tennisheld tot ontdekkingsreiziger. Al deze verhaallijnen maken deel uit van zijn fictieve kunstenaarsbiografie. Van de Velde bouwt zijn verbeeldingswereld op in kartonnen decors in zijn studio. Dat leidt tot indrukwekkende houtskooltekeningen en in 2019 tot de film ‘The Villagers’. Verder komt hij ook met hyperrealistische kleurpotloodtekeningen naar buiten. Nieuw is zijn film over imaginaire reizen, voor het eerst te zien in BOZAR in het kader van ‘Europalia Trains and Tracks’.

In de cursus gaan we dieper in op zijn oeuvre. Wat betekent zijn werk voor de opmars van tekenkunst? Waarom maakt Van de Velde de stap van tekenaar tot totaalkunstenaar? Hoe werkt de spanning tussen fictie en realiteit in zijn oeuvre? Welkom in de wereld van ‘wat als?’. 

 

Locatie / datum & uur

Brussel / Bozar / Ravensteinstraat 23
  • do, 17/03/2022: 10:00 - 12:30
  • do, 17/03/2022: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie