Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
sword in the stone excalibur
52577276864_785c1d9c18_o
Coronation - Stone Stolen. Date: 1296

Binnenkort is het zover. Op 6 mei 2023 wordt prins Charles officieel gekroond tot koning Charles III. Dit zal gebeuren met veel ceremonieel die echo’s zijn van een lang vervlogen verleden. Een van die echo’s is het feit dat Charles zal zitten op een houten troon met daarin een blok rode zandsteen. Deze Stone of Scone, ook wel de Stone of Destiny genoemd, was de steen waarop eeuwenlang de Schotse koningen werden gekroond.

In deze lezing verkennen we de oorsprong en de betekenis van deze kroningssteen, die ons terugvoert naar de Keltische wortels van de Britse eilanden. Zelfs koning Arthur komt om de hoek kijken.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen voor de start van de lezing, krijg je via mail een link toegestuurd om deel te nemen. Het kan zijn dat deze lezing wordt opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessie gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Als je de kans krijgt deze of andere webinar gegeven door Erwin Claes te volgen ...doen !!!"
– HILDA VYVEY (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie