Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52424864496_750fccb287_o

De kolonisatie van Groenland door IJslandse Vikingen onder leiding van Erik de Rode en zijn familie is een fascinerend verhaal dat enkel mogelijk was door een periode van hogere temperaturen die bekend staat als het Middeleeuws Klimaatoptimum, ook wel de Middeleeuwse Warme Periode genoemd. Hierdoor was het mogelijk om zelfs in het noordelijke Groenland aan een basisvorm van landbouw te doen. Lange tijd ging het de Groenlandse kolonisten voor de wind, maar dan werd het opnieuw kouder en werd de kolonie langzaam maar zeker opgegeven. In deze lezing gaan we dieper in op de opkomst en ondergang van de Groenlandse kolonie en de rol van het klimaat hierin.

Deze lezing maakt deel uit van de reeks ‘Cultuurgeschiedenis van het klimaat’. Je kan apart inschrijven voor deze lezing, of inschrijven voor de volledige reeks aan voordeeltarief

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen (kijk zeker in je spamfolder mocht je die niet ontvangen!). Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie