Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50674873288_4efc2c7f65_o-2

Elk jaar in mei zijn alle ogen van de wereld gericht op Brussel, waar de grote solisten van de toekomst zich laten opmerken tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd. Dit internationaal gebeuren is in de wereld van de klassieke muziek, wat de Ronde van Frankrijk is in de sportwereld. Jong en heel jong talent krijgt hier de kans om te schitteren. Ze worden hierbij niet alleen beoordeeld door de jury, maar kunnen ook altijd rekenen op een ruime publieke belangstelling, zowel in de uitverkochte zalen als thuis voor het scherm. In deze cursus verhoogt docent Klaas Coulembier de resolutie waarmee je de wedstrijd kan volgen.

We bespreken de ontwikkelingen in de instrumentenbouw van de piano en de verschillende bespelingswijzen. Vervolgens buigen we ons over het repertoire waaruit tijdens de wedstrijd geput wordt en onderwerpen we het aan een structurele analyse, met aandacht voor de technische complexiteit. Tenslotte beluisteren en fileren we de manier waarop dit repertoire uitgevoerd wordt door legendarische pianisten.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie