Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
IA 17FR

"Dit is een cursus in samenwerking met CC De Adelberg in Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Aramees is de taal vernoemd naar de Arameeërs, een Semitisch volk dat vanaf de 12de eeuw voor Christus op het historisch toneel verscheen in wat wij vandaag centraal Syrië noemen, de regio rond Damascus. Naar alle waarschijnlijkheid oorspronkelijk nomadisch, vormden ze in de 9de en 8ste eeuw een reeks kleine koninkrijkjes tussen Noordwest Syrië en Noord-Mesopotamië. Ze verloren hun politieke autonomie door de opkomst van het grote Assyrische Rijk. 

De Aramese taal behoort tot de Noordwest Semitische talengroep. Juist door zijn ruime verspreiding ligt het Aramese alfabet aan de basis van een ganse groep diverse schriftvormen voor uiteenlopende talen. Het Nabatees, dat evolueerde naar Arabisch, het Palmyreens, het Pahlavi (Iran) en het Sogdisch (Centraal Azië). De meest onmiddellijke navolger is het Oud-Syrisch, gebruikt in de Syrische Kerk. Tot vandaag wordt in kleine christelijke gemeenschappen in Syrië, zoals Maaloula, nog steeds Aramees gesproken. 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie