Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53502527109_239efdca32_o
53502651485_d62ddd0ceb_o
23.2.85
53502378218_11f0fde034_o

Mei is de Mariamaand. Een uitstekende gelegenheid dus om de oorsprong en betekenis van Onze-Lieve-Vrouw van nabij te bekijken.

Dat het christendom ontsproot uit bestaande geloofsopvattingen en wereldbeelden, zal wellicht niemand verbazen. Dit geldt zowel voor wat Jezus betreft als voor zijn moeder Maria.

In vier sessies gaan wij op zoek naar de historische en de mythologische Maria en peilen we naar haar relatie met de verschillende varianten van de moedergodinnen die in de oudheid werden vereerd, zoals Isis, Astarte, Aphrodite en Venus.

Of hoe de Maria-figuur veel ouder is dan we wel denken …

Dit is een online activiteit via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen. Bestaat je activiteit uit meerdere sessies, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. In de meeste gevallen worden de online sessies opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de activiteit gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie